Яростните конкуренти ARM и Intel обявиха ново сътрудничество, което ще

...
Яростните конкуренти ARM и Intel обявиха ново сътрудничество, което ще
Коментари Харесай

ARM и Intel работят за обща IoT екосистема




Яростните съперници ARM и Intel оповестиха ново съдействие, което ще понижи фрагментирането на екосистемата в региона на Интернет на нещата и ще улесни огромните внедрявания посредством даване на всеобща платформа за ръководство на обвързваните устройства.

Партньорството ще съчетае платформата за ръководство на устройства Pelion на ARM със системата Secure Device Onboard на Intel. Чрез този ход двете компании ще дадат опция за по-гъвкаво даване на услуги и ще разрешават на всевъзможни IoT устройства да се свързват с която и да е облачна среда.

ARM изясни в прес известието си, че съюзът с Intel e “голяма крачка напред “, която ще обогати избора на потребителите. Компанията добави, че това ще форсира индустриалния развой, което ще докара до по-малко „ SKU устройства “, по-големи размери и по-бърза доставка, както и до по-малко разноски за разрастване на IoT приложения.

“Това ще разреши на промишлеността да се пренасочи от силозираните вериги за доставка към хармонизирана рамка за планиране и доставка на сигурни и налични устройства “, отбелязва компанията.

Разширявайки екосистемата още повече, ARM разгласи и други партньорства с разработчика на IoT планове myDevices и компанията за хардуер с отворен код Arduino, включвайки своята платформа Pelion в техните предложения за IoT приложения.

Компанията пусна неотдавна и новата си Mbed Linux OS, която е интегрирана в платформата Pelion за поддръжка на по-сложни IoT устройства, употребяващи процесорни ядра Cortex-A.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР