Hewlett Packard Enterprise (HPE) представи първите плодове на инвестицията си

...
Hewlett Packard Enterprise (HPE) представи първите плодове на инвестицията си
Коментари Харесай

HPE представи постиженията си в технологиите за изчисления в крайната точка

Hewlett Packard Enterprise (HPE) показа първите плодове на инвестицията си от 4 милиарда $ в принадлежности за калкулации в крайните точки - няколко нови оферти, които могат да оказват помощ на предприятията да ръководят по-добре своите крайни устройства, приложения и данни. Те включват хардуерни адаптери, които свързват ИТ мрежите със системите за операционни технологии (OT), и софтуерната платформа Edgeline OT Link, която прави планирани калкулации в крайните точки както през местни приложения, по този начин и през такива в облака.

HPE също по този начин показа платформата Edgeline Integrated System Manager, която е създадена за улеснение на разгръщането и ръководството на крайната инфраструктура и приложенията, както и новата Edgeline EL300 Converged Edge система, която предлага разнообразни благоприятни условия за калкулации и предпазване.



Говорейки пред кореспонденти по време на събитието HPE Discover в Мадрид, Том Брадичич, вицепрезидент и общоприет управител на HPE за конвергирани сървъри, крайни системи и IoT, разяснява, че новите оферти в портфолиото на компанията ще трансферират ръководството и сигурността на ИТ системите в света на операционните технологии.

" Разгръщането на IoT, крайнитe и кибер-физическите системи е предизвикателство, изискващо нов взор към обединяването на физическия и цифровия свят. Днес, ние даваме опция на нашите клиенти да ускорят доставката на приложения, които капитализират данните от крайните устройства, подсигурени от системи от най-голям клас”, споделя Брадичич, като прибавя, че по този метод компанията слага основите на нова екосистема от интелигентни крайни устройства за стимулиране на нововъведенията и растежа в другите браншове.

Една от фирмите, които към този момент са се възползвали от опциите на HPE за калкулации в крайните точки, е американският снабдител на електрическа енергия Centerpoint Energy, чиято мрежа генерира терабайти данни на час и разчита на технологии, свързани с централизирани разбори и облачни платформи.

" CenterPoint Energy е разчувствана от задълбочаването на партньорството ни с HPE, защото изследваме приложенията на платформата Edgeline EL300 и Edgeline OT Link, която ни оказва помощ да ускорим разгръщането и да подобрим оперативната успеваемост на нашите решения от крайната точка до облака, като в същото време реализираме задачата си за по-безопасно и дейно снабдяване на сила за нашите клиенти ", изясни Стив Прат, основен механически шеф на CenterPoint Energy.

През юни 2018 година HPE разгласи, че ще влага 4 милиарда $ в технологии за калкулации в крайната точка през идващите четири години. Едновременно с това, Gartner предвижда, че вследствие на цифровите бизнес планове 75% от данните, генерирани от предприятията, ще бъдат създавани и обработвани отвън обичайния централизиран център за данни или облака до 2022 година Към днешна дата те са по-малко от 10%.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР