Новото предприятие на Rittal в Хайгер, провинция е изградено според

...
Новото предприятие на Rittal в Хайгер, провинция е изградено според
Коментари Харесай

Rittal създаде смарт фабрика в Германия

Новото дружество на Rittal в Хайгер, провинция е построено съгласно правилата на концепцията Индустрия 4.0. Компанията направи най-голямата си единична инвестиция на стойност 250 милиона евро, с цел да сътвори най-модерната фабрика в света за новите си компактни и дребни табла. Високоавтоматизираните индустриални процеси в комбиниране със прилежащия дистрибуционен център разрешават безпроблемно осъществяване на поръчките, гарантирайки бърза наличност на общоприети артикули и аксесоари.

„ Заводът е напълно съгласуван с високоефективните правила на Индустрията 4.0, декларира професор Фридхелм Ло, притежател и основен изпълнителен шеф на групата Friedhelm Loh. - Новата индустриална площадка ще подсигурява и бъдещата конкурентоспособност на нашите клиенти, и на нашия личен бизнес. Общата инвестиция от 250 милиона евро подтиква и районната стопанска система, създавайки 290 нови работни места “, добави той.



Новата фабрика е разгърната върху 24 хиляди квадратни метра, като скоро в нея ще работят над 100 високотехнологични машини. Те ще създават общо към 9000 компактни табла AX и дребни табла KX всеки ден, а годишно ще обработват към 35 хиляди тона стомана.

Производство в интелигентна фабрика

Оборудването във фабриката в Хайгер ще бъде високо автоматизирано, произвеждайки обособени елементи и възли с изключителна успеваемост. В предишното обособени стъпки като рязане по мярка, ецване, заваряване и боядисвани бяха транзакционни, поредни и самостоятелни една от друга. В новата епоха всички служащи, машини и материали ще бъдат все по-интегрирани в индустриалната система. В края на процеса обособените сглобки се събират автоматизирано и се слага QR код. Това разрешава идентифициране, както и по-нататъшна обработка от клиента.

 Роботизирани системи ще придвижват заготовките и готовите артикули. Снимка: Rittal

Роботизирани системи ще придвижват заготовките и готовите артикули. Снимка: Rittal

Машините и системите за обработка поддържат връзка между тях, а също и с контролни системи от по-високо равнище посредством съвременни информационни мрежи, поддържащи Индустрия 4.0. Материалите и съставените елементи ще бъдат премествани благодарение на 20 автоматизирано ръководени механизми. Опаковането, маркирането и прехвърлянето към дистрибуционния център също се правят автоматизирано. Системите за образование, основани на познания, ще разрешат прогнозируема поддръжка, попречване възникването на неточности и минимизиране на престоите.

Автоматизираното ръководство и осъществяване на поръчките ще подсигуряват непрекъснатата наличност на общоприети артикули и аксесоари в близкия световен дистрибуционен център, създавайки верига от цифрови процеси от край до край - от конфигурирането и инженеринга от страна на клиента до доставката на крайния артикул.

Нова работна среда в Хайгер

Новата епоха на промишленото произвеждане ще докара и до огромни промени за служащите. Ще има по-малко ръчен труд като покачване и носене. Вместо това фокусът ще се насочи към процеси на надзор, мониторинг и фина конфигурация. „ Експертизата и качествата на опитните чиновници са един от ключовете за триумфа на интелигентните заводи: системите могат единствено да се учат и да получат „ просветеност “, в случай че те се преподават систематично от хората”, изяснява професор Лох. Rittal интензивно построява цифрови умения в работната си мощ посредством курсове, провеждани в академията на компанията.

Новите технологии ще донесат усъвършенствания в работната среда като цяло. Съоръжението на Хайгер ще бъде безшумно, чисто и енергийно дейно. Например отпадъчната топлота от новия завод за боядисване ще бъде възобновена и наново употребена, например за обезмасляване на съставни елементи или за отопление на залите. Ефективното потребление на водата също е приоритет. Технологичната вода се ръководи в затворена система, където се почиства и употребява още веднъж.

Създаване на цифрова стойност в потребителската организация

Rittal ще създава новите компактни кутии AX и дребни кутии KX в новия цех. Цифровата промяна основава нови провокации във връзка с самите артикули, оперативната среда и нейната наличност. Затова Rittal е преосмислила и преработила своето предложение в сходство с императивите на Индустрия 4.0. Rittal обезпечава ефикасна поддръжка за цялата верига на цената за произвеждане на табла и комутационна инсталация, от автоматизация на инженеринга до поръчката на продукта. Дигиталният артикул обезпечава висококачествени данни за целия дизайн, настройка и индустриален развой. След сполучливото стартиране на охлаждащите модули Blue e + и огромните корпуси VX25, продуктите AX и KX към този момент са неразделна част от този метод, прибавят от Rittal.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР