Китайският производител на устройства Xiaomi придоби малък дял от TCL

...
Китайският производител на устройства Xiaomi придоби малък дял от TCL
Коментари Харесай

Xiaomi придоби дял от TCL

Китайският производител на устройства Xiaomi закупи дребен дял от TCL Communication - главен снабдител на LCD тв приемници и мобилни телефони - като двете компании са сключили стратегическо съглашение за създаване на интелигентни устройства и уреди.

Делът, който Xiaomi е придобила, възлиза на 0.48% от акциите на TCL Communication, а сумата на договорката е към 24.3 млн. $, оповестява вестник The Standard.



Лей Юн, създател и ръководител на Xiaomi, разяснява, че съдействието, контрактувано в края на декември, ще обхване проучванията и развиването на артикули, дружно с ръководството на веригата за доставки, като акцентът ще падне върху бизнеса с домашен уреди.

Въпреки че основаната в Пекин Xiaomi генерира по-голямата част от приходите си от смарт телефони, тя от дълго време е обърнала взор към IoT устройствата. Според компанията към 30 септември 2018 година тя е свързала повече от 132 милиона интелигентни устройства (в това числи не влизат мобилните телефони и лаптопите).

В края на ноември китайската компания разгласи партньорство с основания в Швеция търговски колос IKEA, на база на което ще предлага интелигентни осветителни артикули за разширение на гамата си от устройства, употребяващи изкуствен интелект и IoT технологии.

Междувременно, тази седмица TCL Communication показа новите си смарт телефони Alcatel и BlackBerry по време на ревюто за потребителски технологии CES в Лас Вегас.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР