Назначеният наскоро командир на нашите войски в зоната на СВО

...
Назначеният наскоро командир на нашите войски в зоната на СВО
Коментари Харесай

Генерал Суровикин обозначи приоритетите на руската армия в СВО

Назначеният неотдавна пълководец на нашите войски в зоната на СВО Сергей Суровикин даде първото си изявление в новото си качество. Генералът, управляващ спецоперацията, показва кардинално нов метод към нейното отразяване. Суровикин уточни непосредствено най-проблемните сектори на фронта, оцени проектите и тактиката на съперника и сподели по какъв начин ще работи Русия.

Във вторник генералът на армията, главнокомандващият на Въздушно-космическите сили Сергей Суровикин даде първото си в детайли изявление като командващ на Обединената формация на съветските въоръжени сили в зоната на СВО.

Генералът оцени ситуацията в региона на бойните дейности като напрегната. Противникът не оставя опити да нападна позициите на съветските войски - преди всичко това се отнася за Купянско, Краснолиманско и Николаевско-Криворожко посоки, съобщи Суровикин в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ".

Има данни, че ВСУ могат да употребяват неразрешени способи и начини на водене на война в Херсонска област, сподели генералът. „ Врагът нанася целенасочени удари по инфраструктурни обекти и жилищни здания в Херсон “, сподели Суровикин. “Удари от РСЗО ХИМАРС повредиха Антоновския мост и язовира на Каховската водноелектрическа централа, придвижването по които беше спряно ”, добави той.

Генералът загатна, че Украйна приготвя нова масирана ракетна офанзива против града, която може да докара до разрушение на инфраструктурата и огромни жертви измежду цивилното население. Също по този начин ВСУ приготвят ракетен удар по язовира на Каховската Водноелектрическа централа.

Като цяло по-нататъшните дейности в региона на Херсон ще зависят от създалата се военно-тактическа конюнктура, сподели Суровикин. Командирът акцентира, че обстановката в това направление не е елементарна.

„ Във всеки случай, както към този момент споделих, ще изхождаме от нуждата оптимално да запазим живота на цивилното население и нашите военнослужещи. Ще действаме умишлено, навреме, като не изключваме вземането на най-трудните решения “, сподели генералът. Командирът осведоми: армията ще обезпечи към този момент оповестеното безвредно изтегляне на жителите на Херсонска област в границите на подготвяната от държавното управление стратегия за преселване.

Относно обстановката на фронта Суровикин означи: „ Украинският режим се стреми да пробие нашата защита, изтегляйки всички запаси на фронтовата линия, основно силите на териториалната защита, които не са приключили курса на образование. Всъщност Киев ги обрича на заличаване.

Ежедневните загуби на ВСУ варират от 600 до 1000 души убити и ранени, уточни командирът. „ Имаме друга тактика. Върховният главнокомандващ към този момент приказва за това. Ние не се стремим към високи темпове на придвижване, ние пазиме всеки боец и методично „ смиламе “ настъпващия съперник “, сподели военачалник Суровикин.

В това отношение авиацията (включително безпилотните летателни апарати) и ракетното оръжие демонстрираха висока успеваемост, сподели командирът. Главнокомандващият на Върховен касационен съд особено открои многофункционалния аероплан Су-57 от пето потомство. „ Разполагайки с необятен набор от оръжия, във всеки полет той взема решение многостранни задания за поразяване на въздушни и наземни цели “, сподели Суровикин.

„ Най-новите хиперзвукови ракети „ Кинжал “ са се потвърдили добре при поразяване на цели “, сподели командирът на съветската формация. „ Нито една от системите за противовъздушна защита на врага не е страшна ужасна за тази ракета. “ Що се отнася до безпилотните летателни апарати, по време на спецоперацията те са направили над 8000 полета и са унищожили над 600 украински военни обекта. Специалната интервенция удостовери и успеваемостта на авиационните системи и системите за противовъздушна защита на въоръжение в Русия, заключи Суровикин.

Трябва да се означи, че във вторник сутринта съветските въоръжени сили продължиха да нанасят масирани удари с дронове по енергийната инфраструктура на Украйна. Ако предходния ден в Киев бяха уверени, че украинската Противовъздушна отбрана се оправя дейно с съветските оръжия, то в този момент Противовъздушна отбрана Украйна в действителност беше изведена от строя.

„ Въпреки сложната обстановка, нашата тактика в зоната на ПРО остава същата – оптимално опазване на живота на бойци и цивилни. Затова се употребяват високопрецизни оръжия – артилерия и ракети, в това число и с морско базиране “, разяснява политологът Александър Асафов, член на Обществената камара на Москва. Събеседникът акцентира, че след назначението на Суровикин за командващ на 10 октомври специфичната интервенция е минала на различен стадий, правят се офанзиви против инфраструктурата, която оказва помощ на режима в Киев да нападна мирни градове и да подсигурява действието на въоръжените си сили.

В същото време от подтекста на речта на Суровикин следва, че Русия разполага с такива оръжейни системи, които превъзхождат освен това, което има киевският режим, само че и това, което НАТО може да A достави, да вземем за пример във връзка с Противовъздушна отбрана и ракети, означи Асафов.

В същото време командирът в речта си показва кардинално нов метод към отразяването на решенията, взети от военното управление по специфичната интервенция. Това написа в своя канал в Telegram журналистът, народен представител от Московската градска дума Андрей Медведев, разяснявайки оценката, която Суровикин даде на обстановката в Херсон. „ Най-накрая научаваме за многото комплицирани решения, преди да бъдат внедрени. За комплицираните решения ще научим обществено, от командващия ”, сподели Медведев.

Суровикин като пълководец на СВО ще се възползва от опита си в управлението на съветската формация войски в Сирия, показва на собствен ред Асафов. Припомняме, че от март до декември 2017 година и от януари до април 2019 година генералът управлява съветските войски, настоящи в Сирийската арабска република. В западната преса Суровикин получи прозвището „ Генерал Армагедон “ – за неговата увереност и дарба да извършва предоставените му задания, както беше в Сирия, където терористите бяха победени с помощта на дейностите на авиацията. След това през 2017 година Суровикин е назначен за главнокомандващ на Върховен касационен съд.

След началото на специфичната военна интервенция в Украйна генералът управлява Южната група, на която се дължи освобождението на Северодонецк (включително спасяването на заложниците, държани от бойците в индустриалната зона на цех “Азот ”), разчистването на градове Горское и Золотое от въоръжените сили на Украйна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР