Найроби. Има десетки загинали и опасения за много повече затрупани

...
Найроби. Има десетки загинали и опасения за много повече затрупани
Коментари Харесай

The Guardian: Има десетки загинали и опасения за много повече затрупани след срутване на язовирна стена в Кения

Найроби. Има десетки починали и опасения за доста повече затрупани след сриване на язовирна стена в Кения, написа английският вестник The Guardian .
След сриването на язовирна стена на язовира Пател на 190 километра северно от столицата Найроби в Източноафриканската рифтова котловина в Кения проливната вълна е помела по пътя си стотици къщи.
„ Много хора са в неопределеност. Това е злополучие “, споделя началникът на полицията на град Ронгаи. Цяло село е погълнато от кал и вода, повече от 40 души са извадени от калта и отведени в болница. Около 500 семейства са останали без дом по данни на Червения кръст.
Страховете са, че доста хора са затрупани от тиня и парчета. Приливната вълна е разрушила и потопила къщи в радиус от два километра. Тя е минала през град Солаи, като е разрушила всичко по пътя си, съборени са електрически стълбове, което е довело до прекъсване на тока.
Кенийското държавно управление е почнало следствие, като локалните желаят да схванат, дали фермерът, който стопанисва язовира е имал право да го построи. Той има още два язовира в региона, които са цялостни и хората се притесняват да не стане ново злополучие.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР