Най-високотехнологичният руски военен самолет Су-57 Фелон“ е използван ограничено във

...
Най-високотехнологичният руски военен самолет Су-57 Фелон“ е използван ограничено във
Коментари Харесай

Русия си пази най-новия многоцелеви изтребител Су-57 и го ``кара`` само на своя територия - Свят

Най-високотехнологичният съветски боен аероплан Су-57 „ Фелон “ е употребен лимитирано във войната с Украйна, защото приоритет на съветските Военновъздушни сили е да избегнат възможна негоав загуба, заяви, базирайки се на данни на разузнаването Министерството на защитата на Англия.

В ежедневната актуализация на разследващата информация военното ведомство на Лондон осведоми, че съвсем сигурно руснаците употребяват самолета за задачи против Украйна най-малко от юни 2022 година.

Тези задачи евентуално са били лимитирани до прелитания над територията на Русия и изстрелване от нейното въздушно пространство против Украйна на ракети с отдалечен обхват вид въздух-земя и въздух-въздух.

„ По всяка възможност Русия си слага като приоритет избягването на репутационни вреди и понижаване на експортните вероятности, както и излагането на заплаха на чувствителни технологии, които биха могли да произтекат от загубата на „ Фелон “ над Украйна. Това е симптоматично за продължаващия метод за потреблението от Русия на нейните Военновъздушни сили, който се основава на избягването на риска “, преценя английското разузнаване.

Руският противник на американските F-15 Су-57 е реактивен многоцелеви изтребител от 5-о потомство, създаден да замести остарелите Миг-29 и Су-27. Су-57 е създаден като пряк отговор на американските F-22 Raptor и F-35 Lightning II.

Първи полет на Су-57 се организира още през 2010 година, а серийното му произвеждане стартира през 2019 година с анонс за предстоящо монтиране на мотори от пето потомство, като Владимир Путин персонално показа самолета на турския президент Реджеп Тайип Ердоган по време на военното ревю " Макс 2019 ".

През декември 2019 година обаче първият модел, който би трябвало да излезе от линията за серийно произвеждане, катастрофира по време на тествания в региона на Хабаровск и се разруши на 111 километра от военно-въздушната база в Дзьомги, а водачът съумя да катапултира и да се избави.

????Russian sources are reporting that a Su-57 fighter crashed in Khabarovsk ~110 kilometers from Dzemgi Airfield. Representatives from the Ministry of Emergency Situations have confirmed the reports.
— Defence Turk English (@Defence_Turk_EN)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР