Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Добро утро. Най-важното
Коментари Харесай

Три минути: Остават още две препятствия до еврото. Депутат се разпозна под името “Копейкин”

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Добро утро. Най-важното през днешния ден:
ЕвротоБежанцитеДжони Деп
Хърватия влезе в Европейския съюз 6 години след България, само че към този момент е подготвена да одобри еврото още от Нова година, се споделя в за готовността на страните да се причислят към единната валута. България към момента не дава отговор на критерия за стабилността на цените, т.е. овладяна инфлация, както и има да промени няколко закона.

Поставената цел за приемане на еврото е 2024 година. Кампанията против това към този момент стартира. Водят я същите политици, които бяха срещу военната помощ за Украйна. Те упорстват за референдум и настояват, че общата валута значи загуба на суверенитет. Нищо от това не е правилно,.

Сред предводителите на акцията е водачът на “Възраждане ” Костадин Костадинов, който се ядоса на народен представител от “Продължаваме смяната ”, тъй като в Народното събрание. Последва и опасността “ще му разбия носа ”.

Наложи се съвещанието на Народното събрание да бъде прекъснато. Ако ви е забавна тази преживелица, може да гледате на видео 2 минути.

Притеснените от еврото съответстват и с тези, които бяха мощно обезпокоени от прекъсването на съветския газ, тъй като предвещаваха покруса. Оказа се, че България се оправя обикновено и без съветски газ, а от този месец даже е с 13% по-ниска.

Имате ли мнение по тази тематика? Пишете ни на.
Хаосът с украинските бежанци
Стотици започнаха да идват в буферните центрове в Елхово и Сарафово. Основните им недоволства са поради неналичието на климатици, хладилници и топла вода във фургоните, в които се настаняват хората, множеството - с дребни деца.

Свободна Европа беседва с украински бежанци, никаква информация по какъв начин ще стане преместването. Те не знаят в кой буферен център ще ги пратят и не знаят къде ще ги насочат по-късно.

Още с идването на първите рейсове с украински бежанци в България стана ясно, че организационна и управническа дарба да се оправи с този поток ”, разяснява пред Свободна Европа политическият анализатор Владимир Шопов.

Ожесточените сражения в Източна Украйна принудиха локалните да търсят избавление в западната част на страната. пред Радио Свободна Европа хора от Донбас, идващи в Лвов.

Ако този бюлетин ви оказва помощ да сте осведомени, помогнете и вие на други хора - изпратете им, с цел да се абонират.
Войната в Украйна
Президентът заяви, че всеки ден умират сред 60 и 100 украински бойци. От началото на войната са убити 243 деца.

за близо 15 хиляди военни закононарушения от началото на войната, а всеки ден има данни да сред 200 и 300 нови случаи.

на Украйна съвременни зенитни ракети и радарни системи, увеличавайки оръжейните доставки на фона на рецензии, че Берлин не оказва помощ задоволително на Киев.

, че изпращат високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) М142, които украинските военни дефинират като "ключови " за противопоставяне на съветските ракетни офанзиви.

, че съветските сили унищожават оръжейни системи, доставени от западни държавни управления. По думите на ген. Игор Конашенков, са били отстранени "до 200 индивида и 24 оръжейни системи ”.

са се включили към защитата на въздушното пространство над Черноморския район. Тя са изхвърчали от база в Германия, с цел да изпълнят задача с дълъг обхват до България.

Станете част от общността на Свободна Европа във, с цел да получавате новините напряко в телефона си.
И три специфични рекомендации
Тя живее сред Съединени американски щати и Германия. Концертирала е на най-големите международни подиуми. Пианистката е "Музикант на годината 2021 " в допитването на БНР. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

Животът на Франсис Крик e като приказка – умният наследник на бедния обущар минава през премеждия и се дами за царската дъщеря. Не пропускайте описа за английския биолог и Нобелов лауреат, част от поредицата на Пламен Асенов за великите европейци.

завоюва делото против някогашната си брачна половинка Амбър Хърд. Тя го беше обвинира в принуждение, а в този момент ще би трябвало да му заплати 15 милиона $.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си "3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваш,

Иван Бедров
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР