Най-страшното в България е, че е овладяна медийната среда, овладяна

...
Най-страшното в България е, че е овладяна медийната среда, овладяна
Коментари Харесай

Проф. Янакиев: Медиите са овладени от проруски олигархични кръгове

Най-страшното в България е, че е овладяна медийната среда, овладяна е от проруски олигархични кръгове, които моделират мисленето на българина до боравене с топоси, това стана ясно от разбора на проф. Калин Янакиев, мъдрец, богослов, учител в СУ " Св.Климент Охридски ", за Агенция " Фокус “ по тематиката за грешките, които обществото ни позволи през изтеклата 2022 година.

" Съжалявам, че го споделям пред медия. Не го споделям за Вашата медия. Но медийната среда в България е тотално овладяна от олигархични и напряко ще си разреша да кажа - проруски кръгове, които внушават това, което би трябвало да мисли българското общество. И то, уви, с възторг мисли това, което му внушават. По-голямата част от нашето общество е отвикнало да мисли. Да мисли със личната си глава. То стартира да мисли с топуси, които му бяха насаждани от страна на казионните медиите ", сподели проф.Янакиев.

Според разбора му, това преодоляване личи в моделирането на мисленето на българина, което през 2022 година ясно е проличало във връзка с реакцията на обществото по тематиката за войната в Украйна.

" Виждате, да речем, актуалният български президент, който непрестанно порицава войнолюбците в българския парламент. Виждате несъответстващо държане на цяла парламентарна група, която по времето, когато се гласоподаваха помощите за Украйна, подвигнаха листчета с надпис " Не на оръжията. Мир ", нещо което би било съответно, в случай че бе осъществено пред посолството на госпожа Митрофанова.

Защото единствено тази страна стартира да използва нападателни оръжия и единствено тя би могла да спре тази експанзия. Да се желае от българския парламент, гласуващ помощ за нападната страна, за жертвата в тази война, значи просто да не смееш да признаеш, че желаеш успеха на агресора ", добави философът.

Проф. Янакиев проучва и вътрешнополитическите ни земетресения: " Ситуацията с българския парламент и невъзможността да се излъчи постоянно държавно управление е резултат от вота на българския народ, който по този начин подреди партиите, че те не могат да сформират болшинство. Опитваха се да ни залъжат, че отговорни за това, видите ли, са политиците, доста започнаха да обичат тази събирателна дума, които не желали да загърбят егото си, да отстранен алените линии между тях и така нататък Това също е един топус, насаден в главите на обществото от казионните медии ".

" Аз да вземем за пример, в никакъв случай не съм дал своя вот за определена партия, с цел да загърби тя избрани свои червени линии. Напротив, дал своя вот съм таман поради декларираните преди този момент от нея червени линии. Ето всички тези неща непрестанно ни биват снасяни от казионните медии и хората започнаха да ги повтаря ", сподели още професорът, като добави: " Слава Богу, ние сме парламентарна република. Излъчваме тези, които ще ни ръководят със личния си избор. И вотът беше подобен. Именно подобен, че не разрешава основаване на едно устойчиво ръководство, както пък отново казионните медии непрестанно ни внушават, че би трябвало да желаят ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР