Най-спорният проект, започнал в този мандат, стартира с напрежение. Зам.-кметовете

...
Най-спорният проект, започнал в този мандат, стартира с напрежение. Зам.-кметовете
Коментари Харесай

ОБЗОР: Напрежение със старта на пробива на Водната палата, 6-метрова вълна заплашва Пловдив

Най-спорният план, почнал в този мандат, започва напрегнато. Зам.-кметовете Тодор Чонов и Пламен Райчев направиха първа копка на побива на Водната палата под виковете „ оставка ” и „ спрете се ”. Проектът планува премахването на кръговото кръстовище, което ще отстрани направленията за леви завои. Това провокира извънредно неодобрение измежду хората. Според Община Пловдив това е най-хубавият вид за реализация на плана и ще облекчи несъмнено трафика в региона.
Прочетете още

Докато траят ремонтите, Община Пловдив продължава да организира публични поръчки за огромни планове. Градските управляващи отвориха офертите на компаниите за най-големите поправки на Голямоконарско и Рогошко шосе за 34 млн. лв..

Неразбориите към почистването на река Марица не престават. Днес от групата на Демократична България желаеха оставката на кмета Здравко Димитров поради директното възлагане за почистването на коритото с компания ПИМК за 1,5 млн. лв.. Зам.-кметът по екология Анести Тимчев пък съобщи, че Пловдив е застрашена от 6-метрова вълна от Марица, която може да нанесе съществени вреди и да спре водоподаването, в случай че не се почисти коритото.

ЦИК публично разгласи резултатите от изборите и разпределението на мандатите. В Пловдив въпросителната към 11-ия мандат падна – тя отива в Движение за права и свободи поради гласовете от Турция, за сметка на мандата за „ Възраждане ”.

Населението на област Пловдив към 7 септември 2021 година е 634 497. Жените са 331 893 (52.3%), а мъжете 302 604 (47.7%), или на 1000 дами се падат 912 мъже.  Колко обаче живеят по общини в Пловдивска област? Тези отговори станаха ясни с публикуването на още данни от Национален статистически институт от преброяването през 2021 година.

Нова среща за разширение на Фонда за развиване на летище Пловдив се организира през днешния ден. Част от Фонда към този момент е и Феникс фонд, който е бил основан преди 10 години, с концепцията да не дублира, само че да прави аналогична активност на Фонда за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България.

Експерти на Българска организация по сигурност на храните са влезнали в Общинския подслон за кучета в Пловдив и правят щателни инспекции от няколко дни. Инспекциите са във връзка сигнал на доброволката в приюта и представител на организация „ Помощ за животните - ДАРА “ Димитрина Титова.   

Броени дни остават до кастинга за „ Мис България Пловдив ” 2022. Той ще се организира на 16 октомври от 16:00 часа, а мястото, в което най-красивите дами под тепетата ще се съберат, е , част от мегакомплекса .
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР