Най-същественият фактор за съставяне на правителство у нас е войната

...
Най-същественият фактор за съставяне на правителство у нас е войната
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Най-същественият фактор за съставяне на правителство у нас е войната в Украйна

Най-същественият фактор за сформиране на държавно управление у нас е войната в Украйна, разяснява за в. " Труд " проф. Михаил Константинов. Той посочи, че събитията не се развиват изключително добре за Украйна и за НАТО.

" Всичко това изисква монолитно единение на  НАТО, в това число и на югоизточния му фланг. Така България добива основно геополитическо значение и капризи от вида „ има държавно управление, няма държавно управление “ към този момент няма да се търпят от натовските ни съдружници. Това е от обективната геополитическа позиция. А няма по-силна и по-важна позиция за страните, която да дефинира тяхното държание ", счита математикът. Той добавя, че през последните 6 месеца растежът на поддръжката за партията „ Възраждане “ е 37 %.

" За шест месеца партията е нараснала от 27 на 37 депутатите си. Ако бях политически анализатор в щаба на НАТО, щях да взема този факт поради. Втори факт, който се следи, е държанието на настоящия президент. Няма да го подлагам на критика или да го лаская, само че неговото държание не е пронатовско като резултат. Трети факт е обвързван с връзките Гърция-Турция. В момента те са относително положителни, с помощта на това, че в двете страни се случиха огромни несгоди – земетресението в Турция и влаковата злополука в Гърция. Но по принцип връзките сред тези две страни са неприятни поради островите в Егейско море. Турция със или без учредения счита, че тези острови са разпределени незаслужено. Това е значим фактор в връзките сред тези страни, който не може елементарно да бъде отхвърлен и който отслабва югоизточния фланг на НАТО ", напомни проф. Константинов. 

Относно сметките за държавно управление той пресмята, че в 49-тия парламент съвкупността ПП/ДБ + „ Възраждане “ + Българска социалистическа партия има 124 депутати и държавно управление без една от тези сили не може да се избере.

" И тъй като Българска социалистическа партия и „ Възраждане “ не могат да вземат участие по геополитически аргументи, остава ПП/ДБ да се разцепи на Политическа партия плюс Демократична България, тъй че Демократична България да взе участие ", отбелязва проф. Константинов. Той отбелязва, че глобата по закона Магнитски, която е една противозаконна глоба, е доста мъчителна за тези, към които е приложена.

" Това са хора с известност в обществото и като им се стовари Магнитски, става доста неприятно. Кирил Петков и Асен Василев явно нямат доста ум, тъй като да треснеш едно такова изявление, че няма да участваш в държавно управление на ГЕРБ или с ГЕРБ, е огромна нелепост. При това да го направиш несъгласувано с съдружния си сътрудник. Въпросните лица, споделям го напълно отговорно, не са изключително умни. Защото, в случай че бяха доста умни, нямаше да вършат такива безапелационни изявления. Двете лица в този момент може и да видят какво значи Магнитски, па въпреки и едното от тях да беше похвалено персонално от Байдън преди време ", показва някогашният началник на " Информационно обслужване ". 

Според проф. Константинов ГЕРБ би трябвало да предложат държавно управление като получат първия мандат.

" Смятам, че натискът от страна на нашите съдружници е безусловно оневинен, тъй като ние не можем да членуваме в Европейски Съюз и НАТО и да не си плащаме за сигурността, която те ни дават. Тази сигурност не се реализира с членски импорт. Прави се с геополитически решения, които постоянно са непопулярни и мъчителни. Така се заплаща за това, че си предпазен, и това е вярно. Друг е въпросът, че и двете страни в украинския спор сега вървят като слепци към бездна. Навремето бяха открити решения за Корейската война (макар и временно), за Берлинската рецесия и за Карибската ракетна рецесия. Трябва да намерим решение и за войната в Украйна. С малко помощ и от България ", убеден е проф. Константинов. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР