Най-популярният португалски футболен клуб Бенфика ще стане първият в страната,

...
Най-популярният португалски футболен клуб Бенфика ще стане първият в страната,
Коментари Харесай

Бенфика излиза на криптопазара със свой токен

Най-популярният португалски футболен клуб Бенфика ще стане първият в страната, който ще пусне на пазара на криптовалути собствен токен за почитателите си, заяви Ройтерс.

"Следим с огромно внимание цифровите активи. Това е пазар, който стартира да придобива все по-голямо въздействие във футболната промишленост. Бенфика непрестанно се стреми да търси и да намира позитивния опит за своите почитатели ", разяснява изпълнителният шеф на клуба Домингош Соареш де Оливейра.

Ръководството на Бенфика ще употребява услугите на профилираната блокчейн-компания Socios.com за цифровата монета с клубната марка.

Фен токените са тип криптовалута, която разрешава на притежателите си да гласоподават за някои по-маловажни решения, свързани с обичания им отбор, да получават специфични бонуси и привилегии, да вземат участие в разнообразни промоции на клуба, да имат преимущество при закупуване на билети и други

Много футболни клубове към този момент пуснаха свои токени за последователите си като нов източник за доходи. Socios.com, който обезпечава цифрови монети за Манчестър Сити, Барселона, Пари Сен Жермен и други водещи тимове, разгласи, че през 2021 година те са генерирали доходи на сътрудниците си в размер на съвсем 200 милиона $. Токените могат да се търгуват на профилираните криптопазари.

Бенфика има известни финансови усложнения, откакто разгласи най-лошия си финансов резултат в последните 11 години за сезон 2020/2021 със загуба в размер на 17.4 милиона евро, което значително се дължи на пандемията от ковид. Завръщането на почитателите по стадионите през предходната есен, обаче, не оказа помощ на клуба, който заяви, че загубите са нарастнали до 31.7 милиона евро за първата половина от акция 2021/2022.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР