Най-новият български филм Сцени от живота на една актриса” ще

...
Най-новият български филм Сцени от живота на една актриса” ще
Коментари Харесай

Сцени от живота на една актриса - филм за тези, които остават извън екрана

Най-новият български филм " Сцени от живота на една актриса” ще направи своята публична предпремиера на следващия ден, в кино " Люмиер”. Копродукцията на Българска национална телевизия и " Гала филм " към този момент получи фестивалното самопризнание - премията " Златна роза”. Филмът ще потегли на огромен екран след отпадане на строгите ограничения за посещаване в киносалоните.

Преди седем години планът потегля с работно заглавие " Отпаднали подиуми от живота на една актриса ". От там идва и концепцията, режисьорът Иван Владимиров търси силата на отпадналите подиуми, тези, които остават отвън екрана. Както и актьорите, които остават отвън борда.

" По някакъв метод извънредно доста ме е занимавало това, да опиша за хората, които се пробват да създадат нещо старателно, посвещават живота си на него и не реализират триумф. Излизат извън историята на киното, театъра, киното въобще. Не се случва да имат своя огромен филм ", изясни режисьорът.

Главните функции поверява на Радина Кърджилова в ролята на актрисата Мария Елеонова и Йордан Ръсин – като режисьора Петър. А обичани артисти се появяват в историята като самите себе си. Зад камерата застава Георги Челебиев.

" Филмът е отдаден на хората, които са посветили живота си, за които киното е идея. Това е нашето верую, т.е. преплетен е животът на хората, които се занимават с кино, с действителните и нереални събития от един филм ", сподели продуцентът Галина Тонев.

Млад режисьор споделя през запечатаните фрагменти историята на своята обичана актриса, поставила завършек на живота си. Несбъднатите фантазии и проекти излизат на напред във времето в изявленията, фрагменти с нейно присъединяване, в търсене на отговора на въпроса " Защо ". Какво остава прикрито за сътрудниците ѝ и за феновете.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР