Бившият министър на спорта Радостин Василев ще води листата за

...
Бившият министър на спорта Радостин Василев ще води листата за
Коментари Харесай

Руди Василев води 3 листи на МЕЧ

Бившият министър на спорта Радостин Василев ще води листата за европейските избори на партия МЕЧ, само че ще е отпред на още две листи на изборите за народен парламент - в 25 МИР-София и в Пловдив град.

Василев разгласи, че би се отказал от евродепутатски мандат. Той изясни претекстовете за решението си и разгласи, че отхвърля партньорство на групировката си с ГЕРБ и Движение за права и свободи:

" Аз ще я поведа единствено символно, само че няма да ставам европейски народен представител, тъй като моята борба е тук - в България. Или ще станем толкоз сили, с цел да зависи политически нещо от нас, или няма да се занимаваме с тази работа.

Ние желаеме доверието на хората, които желаят ГЕРБ, Пеевски, Борисов и моделът им да бъде отхвърлен. С такива хора обединения не се вършат. Така че възприемаме присъединяване си на този стадий в политиката като същинско опозиционно присъединяване.

МЕЧ няма същински съдружни сътрудници на този стадий -  нито в Народното събрание, нито отвън Народното събрание. "

От резултата на МЕЧ на тези избори ще зависи дали партията ще продължи активността си. От групировката обмислят законодателна смяна тъй че партии, които не могат да преминат 1% на изборите, да бъдат заличавани.

Водачи на листи на новата групировка са автомобилният играч Румен Дунев – в Кюстендил, фолкпевицата Роксана – в Монтана и Пазарджик, и енергийният специалист Красимир Манов – в Стара Загора и Враца. 

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов оглавява листата във Варна.
ТЕМА преди 20 минути 183 преди 1 час 1656 преди 3 часа 3836
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР