Най-малко 32 души са загинали в резултат на пожар в

...
Най-малко 32 души са загинали в резултат на пожар в
Коментари Харесай

Десетки загинаха при тежки инциденти в Казахстан и Египет

Най-малко 32 души са починали вследствие на пожар в мина в Казахстан, благосъстоятелност на стоманодобивния колос Арселор Митал. Пожарът избухна в същия ден, в който беше доказана договорката за национализация на минните действия на компанията в Казахстан. Други 14 от 252-ма души, които са работили в мина Костенко, са в неопределеност. Разследващите допускат, че е имало детонация на газ-метан. Множество международни водачи, измежду които Еманюел Макрон и Владимир Путин, показаха своята съпричастност със фамилиите на починалите. А президента на страната Касъм-Жомарт Токаев съобщи, че страната му приключва " капиталовото съдействие " с компанията.
Дадох инструкции за преустановяване на съдействието с капиталовата компания Арселор Митал. Виждали сме всевъзможни компании, положителни и не толкоз положителни, само че тази компания се оказа най-лошата в нашата история във връзка с съдействието както с държавното управление, по този начин и с предприятието.
Касъм-Жомарт Токаев, президент на Казахстан

Сериозен случай и в Египет. Най-малко 35 души починаха, а 53-ма бяха ранени при верижна злополука на пътя Кайро-Александрия в Египет. Десетки транспортни средства са изгорели, а пътя остава блокиран. Пътнотранспортните катастрофи са постоянно срещани в Египет, защото в множеството случаи са зле поддържани, а разпоредбите за придвижване не се съблюдават. По публични данни през 2021 година 7000 души са починали в подобен вид произшествия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР