Най-малко 22 души са загинали, след като претъпкана туристическа лодка

...
Най-малко 22 души са загинали, след като претъпкана туристическа лодка
Коментари Харесай

Най-малко 22 души загинаха при инцидент с лодка край бреговете на Индия

Най-малко 22 души са починали , откакто препълнена туристическа лодка се е преобърнала в южния индийски щат Керала . Броят им евентуално ще нарасне в границите на днешния ден, когато са планувани още избавителни интервенции и действия за изваждане на плавателния съд от калните води.

Превишаването на допустимия брой хора на борда е предизвикало преобръщането на двуетажната лодка, заяви пред “Reuters ” Абдул Назар , младши полицейски контрольор на окръг Малаппурам. Съобщава се, че лодката е превозвала към 50 души , или казано просто два пъти повече от потенциала си, когато се е преобърнала през вчерашния ден вечерта.

Индийският министър-председател Нарендра Моди изрази съболезнованията си в Twitter, като съобщи, че се усеща надълбоко накърнен от загубата на човешки животи.

Според локални медии доста пасажери са били заклещени под лодката и тъмнината е попречила избавителните старания. Сред жертвите е имало дами и деца , които към този миг са били в учебна почивка. По публични данни минимум четирима души , които са били откарани в болница , са в сериозно положение . Много от пасажерите не са носели избавителни жилетки по време на случая, описват оживели пред локални медии.

Точният брой на изчезналите пасажери към момента не е явен.  Властите занапред ще проверяват повода за случая.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР