Най-голямата любов на Есил Дюран е тази, която изпитва към

...
Най-голямата любов на Есил Дюран е тази, която изпитва към
Коментари Харесай

Есил Дюран разцъфна, след като стана на 50

Най-голямата обич на Есил Дюран е тази, която изпитва към себе си, тъй като по този начин може да обича всички останали. Това съобщи певицата в шоуто „ Като две капки вода ”, в чиято първа седмица стана победител с брилятната си реплика на Арета Франклин. Любовта към себе си е и тайната за свежия, юношески тип на певицата от турски генезис, която ще чества 53-тия си рожден ден на 5 юли.
Исмагюл Дуран Наим, както е рожденото й име, счита, че би трябвало да се научиш да се обичаш, тъй като по този начин ще си в синхрон с душата си. И още - да бъдеш натурален, да искаш да растеш, което и посочи като причина да се включи в шоуто. „ Промяната е живот, и животът е придвижване. Движение във всеки смисъл. Остаряваш, когато спреш ”, споделя певицата с емблематичната необятна усмивка. И тя е измежду оръжията й против остаряването, наедно със наложителните извършения всяка седмица. Най-важното обаче е методът, по който се усеща.

След като трансферира 50-те, Есил Дюран сподели в свое изявление: „ По-удобно в кожата си не съм се чувствала ”. Личи й. Умее да поддържа жизнен духа си, въпреки че е имала освен житейски трудности, а и доста тежки моменти. Сред тях е Възродителния развой, който със фамилията й понасят мъчно, и злополуката в Норвегия, от която певицата оцелява по знамение и се възвръща с месеци след няколко интервенции.

„ Красотата би трябвало да ме заобикаля, да е в близост, в мен, към мен. Само това е методът човек да се пази през годините и да не остарява неестетично ”, споделя Есил. Признава, че преди да навърши 50, имало интервал, в който била уплашена от приближаването на юбилея. „ Това е извънредно доста! ”, мислела си. Даже имала миг на „ олелчване ”, както е казвала, само че сама се усетила, че би трябвало да победи лелята в себе си. „ И го давам като съвет към всяка жена над 40 – да се поогледа хубаво и да приема забележки. В момента, в който стартира да не схваща новото, което е обвързвано с младите – лелята идва с гневна скорост. Превзема мозъка, душата и тялото, и няма избавление – ставаш злобна, мрънкаща, недоволна лелка и не се надявай да ти се случат хубави неща ”, уверена е изпълнителката. Тя почнала повече да се усмихва, даже на проблемите си, тъй като счита, че по този начин ги омаловажава. Откакто почнала да се усмихва повече, животът й тръгнал по-добре. До 40-та си година имала възприятието, че прави някакви неща, тъй като другите ги вършат и същото се очаквало и от нея. В един миг поразчовъркала душата си да разбере тя какво желае и от какво има потребност. От тогава не следва течението. А когато отбелязала 50-тия си празник, всичко си пристигнало на мястото и почнала даже да усеща пошлото и подправеното.

Преди постоянно прикривала възприятията си. Смятала за уязвимост да демонстрира, когато е засегната, до момента в който не осъзнала, че това не е позицията на мощния, а таман на слабия. „ Сърцето, душата да храниш, а не какво чакат хората. Мъките, несгодите, обидите, разочарованията – такава палитра, по този начин ме нарисува цветно, че аз през днешния ден се одобрявам ”, изяснява Есил Дюран. Тя харесва себе си, живота си, който дефинира като премеждие. Цени пътя, който е минала, успехите, както и уроците, които вижда във всяко затруднение. Не се оставя на мрачни мисли или в плен на обиди, тъй като счита, че това са ниски трептения. Поддържа момичето живо в себе си – радва се, смее се шумно и по доста, умишлено подклажда суетата си, тъй като й е потребна, само че не се взима насериозно.

И в действителност, още като се приближи до 50-те, Есил разцъфна. „ В общи линии съм свободна като дух – това считам, че ми оказва помощ да се подкрепям ”, отсича певицата. Тя поставя и много грижи за визията си. Всеки ден изминава най-малко 10 км пешком. Непрекъснато кара колело, а през два дни прави разнообразни извършения – за бедра, стомах, ръце. Внимава доста с какво се храни. Никакъв непотребен въглехидрат – мото й е. Набляга на протеините и детоксикацията за усилване на метаболизма. Правило й е да не се храни 4 часа откакто се разсъни. Започва деня с чаша топла вода с лимон. Посещава клиника, в която й вършат освежаващи процедури, които подтикват кожата да създава повече колаген. Иначе пластичните интервенции са й непознати, с изключение на тази, която направила за увеличение на бюста при започване на попфолк кариерата си.

Есил има вяра в силата на думите и внимава. „ Едно от нещата, които съм изричала и след това се случиха, беше преди тежката злополука, която претърпях в Норвегия. Тогава не бяхме спали дълго време и аз започнах да се блъскам: изтощени сме, не сме спали, ей не ми се живее повече по този начин! След няколко часа, като се разсъниха цялата премазана от злополука, се сетих за това. Тогава разбрах, че думите в действителност са мощно нещо ”, признава певицата. Катастрофата, от която едвам оживяла, се случва през 1991 година Тогава Есил Дюран отпътувала да пее с група по кораби в скандинавските страни. Мениджърът, който провел концертите им, подсигурил съоръжение и микробус, защото нашенците нямали тази опция тогава. Трябвало да се издължат. За задачата правели концерти, сред които нямало никаква отмора. Преходите били дълги и изтощителни. При един от тях водачът задремал от изтощеност на кормилото и микробусът се блъснал в канара. Ударът бил от страната на Есил, която била на задната седалка. Тя понесла и този от цялата инсталация, която била откъм гърба, а седалката на индивида до водача я блъснал в коленете. Певицата отнесла челен, непряк и заден удар в един момент. „ Цялoтo ми тялo беше c мнoжecтвo фрaктури ”, спомня си тя. Имала счупени челюсти, крайник, ръка, ключици и таз. Стъкло се натрошило в лицето й.

В клиниката, в която я настанили, Есил претърпяла 7 интервенции. Била на морфин, който бил единственото средство против болките й. В продължение на два месеца приемала единствено течна храна през сламка. „ Много пъти ориста ме е поставяла на колене. Аз съм оцелявала физически, същински три пъти. Преминавам... Имам преден конфликт със гибелта и излизам жива, без нито за секунда да си помисля, че това е края. Никаква мисъл за това. Това значи, че аз имам значима задача, не инцидентно преминавам през това. Имам дете, мъж да отгледам... ”, споделя Есил Дюран, чийто наследник Харис от композитора Борис Павлов е към този момент на 16 години.

Певицата има вяра, че любовта им с Борис е кармична. Първата улица, която видяла, когато пристигнала в София, била „ Парчевич ”. На нея живее учителката, при която ходела на уроци по солфеж. 15 години по-късно тя среща бъдещия си мъж Борис и схваща, че той живее на същата улица, напълно покрай дома на учителката й.

Есил Дюран е уверена, че за дълга сполучлива връзка е значимо и двамата да се развиват като персони, с цел да могат да вървят дружно по пътя. И в случай че единият напредва по-бързо, да оказва помощ на другия да върви с него, да не му пуска ръката.

При Възродителния развой я прекръстили на Силвия

Есил Дюран и фамилията й приели извънредно тежко Възродителния развой. Били измежду последните, които си сменили имената. Един ден през 1985 година, когато Исмагюл, както е рожденото име на певицата, била в 9 клас, родителите й облекли най-хубавите си облекла и отишли да си сменят имената. Есил била на учебно заведение. Когато се върнала, получила бележката, на която пишела, че към този момент ще се споделя Силвия Горанова Наумова. „ Беше ми доста необичайно ”, признава тя. Още на идващия ден децата в учебно заведение я посрещнали със: „ Здравей, Силвия ”. Предварително инструктирани, несъмнено.

Есил няма да не помни и когато със фамилията й се присъединили в така наречен „ Голяма екскурзия ” и отпътували за Турция. Певицата помни дома си опразнен, а всички мебели - натикани в противен камион. „ Баща ми сподели, че отиваме в Турция, тъй като България не ни желае. Като стъпих на тази земя и чух джамията, не го усетих като мое ”, признава певицата. Тя желала да се върне в родния си град Хасково при приятелите си. Завръщането в България е един от най-хубавите й моменти.

Есил Дюран е приключила Поп и джаз пеене в класа на Ирина Чмихова в Консерваторията. От дребна желала да е певица, въпреки че имало интервал, в който се виждала като балерина и парфюмеристка. Мечтаела и да обиколи света. Виждала се като странник всякога, когато отивала на жп гарата в Хасково при родителите си, които работели в ресторанта. Бъдещата звезда гледала влаковете и мечтаела един ден да пътува.

Приема житейски препоръки от Ахмед Доган

Есил Дюран е след обичаните певици на Ахмед Доган. Знае се от дълго време, а самата певица с усмивка е споделяла, че с почетния ръководител на Движение за права и свободи се познават добре и са говорели на разнообразни тематики. „ Общуването с подобен човек е необикновен късмет в живота на всеки. Да излезем от това – богат, власт... Нека оставим тези неща за някой различен, мен това по-скоро не ме вълнува. На мен ми е забавен диалога с човек, който е толкоз ерудиран, има толкоз вярна преценка за всяка житейска обстановка ”, споделя певицата.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР