Ново изследване разкрива, че хората с висока степен на психопатични

...
Ново изследване разкрива, че хората с висока степен на психопатични
Коментари Харесай

Още един белег на психопатите

Ново проучване разкрива, че хората с висока степен на психопатични личностни характерности движат главата си по-малко, когато приказват, в сравнение с тези с по-ниска. Според създателите на проучването този тънък модел на невербална връзка е бил разпознат и преди при мъжете психопати, а техните открития демонстрират, че същите трендове се отнасят и за дамите.

Психопатията се характеризира със цялост от дефицити като безсърдечие и липса на разкайване, както и с дисфункционално държание като патологична неистина и операция. Прекомерната импулсивност и безнаказаност също постоянно се демонстрират от лицата, които дават отговор на тези критерии, макар че от време на време може да е мъчно да се забележи психопатът заради способността му да се прикрива.

Предишна работа към този момент е открила редица изненадващи признаци в езика на тялото на психопатите. Например мъжете с високи равнища на психопатия са склонни да употребяват повече жестове с ръце, в сравнение с тези с по-ниски резултати, а късите мигания също са свързани с това положение.

Намаленото придвижване на главата по време на диалог е несъмнено като още една евентуална диря за мъжете психопати, като би трябвало да се има поради, че са извършени доста малко проучвания върху дами. За да запълнят тази празнота, създателите на настоящето проучване снимат клинични изявленията с 213 дами, лишени от независимост, по време на които ползват въпросник за психопатия, с цел да оценят степента, в която всяка от тях дава отговор на критериите за тази диагноза.

След това е употребен автоматизиран логаритъм, с цел да се наблюдава придвижването на главата на всяка жена във всеки кадър от видеото. Така откривателите откриват, че дамите с по-високи резултати по психопатия държат главата си по-спокойно, в сравнение с тези с по-ниски.

Средно 40% от изявлението участничките прекарват с глава в „ диапазона на умерено придвижване “, отдалечена от междинното си състояние. Но дамите с психопатия държат главата си в „ диапазона на минимално придвижване “ от междинното състояние през по-голямата част от изявлението.

Прекарването на повече време с глава в този диапазон на минимално придвижване е позитивно обвързвано с резултатите от психопатията, до момента в който времето, прекарано в диапазона на умерено придвижване, е негативно обвързвано с това положение.

Въз основа на това наблюдаване създателите на проучването декларират, че резултатите им „ оказват помощ да се разпознава неповторим модел на динамичност на главата, присъщ за дамите с високи резултати на психопатия, по-конкретно, проявяващи по-неподвижно позициониране на главата по време на провеждането на клиничното изявление “.

Изследователите ни обръщат внимание, че постоянно може да е мъчно да се открие умопобъркан единствено по държанието, само че и изясняват още, че следенето на невербалните сигнали може да е „ от особена значимост при проучването на констелация от държания, които по своята същина са лъжливи “.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР