„Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме проблемите на

...
„Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме проблемите на
Коментари Харесай

Радев от Сунгурларе: Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме българските въоръжени сили

„ Най-големият риск за националната сигурност е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили. Не може да се сещаме за тях единствено от рецесия до рецесия и от злополука до злополука. Трябва да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към тяхната боеспособност и тъкмо тези проблеми ще дискутираме на следващия ден “, сподели президентът Румен Радев от Сунгурларе. Той е там по случай празника на общината и Деня на лозаря и Св. Трифон Зарезан.

„ Най-важната гаранция за нашата сигурност е боевоготовността на българската войска, нейната рационализация, мотивацията на персоналния състав “, акцентира Радев. Блъгария е суверенна страна, България е и предан съдружник и член на НАТО, добави той.

„ България е част от напъните за деескалация, само че и част от напъните за увеличаване на източния фланг на Алианса. Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздухното пространство на територията на България дружно с нашите съдружници от Алианса като рамкова страна във образуването на батальонната бойна група България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за запълване на недостига от качества в нашите сухопътни войски “, съобщи президентът.

Между държавното управление и президентската институция има една градивна връзка, уточни Радев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР