Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, излиза срещу Фабио Фонини

...
Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, излиза срещу Фабио Фонини
Коментари Харесай

Григор продължава похода си в Париж срещу бивш №7 в света този следобед

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, излиза против Фабио Фонини в мача си от втори кръг на „ Мастърс “ шампионата в Париж. Двубоят на първата ни ракета е трети в програмата на Корт 1 през днешния ден и ще започва не преди 15:00 часа българско време, а срещата ще може да наблюдавате онлайн в ефира на MAX Sport 1.

Преди това на корта са заложени два мача. Джак Дрейпър ще играе с Франсис Тиафо, до момента в който квалификантът Микаел Имер се изправя против намиращия се в топ форма Феликс Оже-Алиасим.

Григор стартира с сложен триумф над Ботик ван де Зандсхулп след два тайбрек сета, до момента в който Фонини, който размени сънародника си Матео Беретини в главната скица, също имаше тежък дуел против квалификанта от Франция Артур Филс, само че в последна сметка завоюва в три сета.

Фонини и Димитров имат шест мача между тях, като българинът води с 4-2 в директните конфликти. Последният им обаче датира от 2017-а година, когато 31-годишният хасковлия победи в два сета на полуфиналите в Стокхолм. Четири от шестте им дуела са на Мастърс шампионати, в това число един в Париж през 2013, извоюван от Григор в три сета. Единствената победа на Фонини в тези четири въпросни срещи пристигна на домашна земя в Рим през 2015.

Победителят от мача сред двамата ще се изправи в осминафиналите против един всред международния номер 1 Карлос Алкарас и японеца Йошихито Нишиока, които също играят през днешния ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР