Най-добрата българска спринтьорка в последните години Ивет Лалова-Колио ще пропусне

...
Най-добрата българска спринтьорка в последните години Ивет Лалова-Колио ще пропусне
Коментари Харесай

Ивет пропуска Балканиадата в Стара Загора

Най-добрата българска спринтьорка в последните години Ивет Лалова-Колио ще пропусне Балканиадата по лека атлетика за мъже и дами в Стара Загора в петък и събота. 34-годишната атлетка заяви неприятната новина в формалната си страница във “Фейсбук”. Причина за решението й е мускулно разтежение. Тя е решила да не рискува, защото най-важно е присъединяване й на Европейското състезание в Берлин през август. Ивет е сребърна медалистка на 100 и 200 м от предходния еврошампионат в Амстердам преди две годии.

“Здравейте другари,
Леко мускулно разтежение промени напълно моите проекти и попречва присъединяване ми на Балканиадата в Стара Загора. Правя всичко допустимо, с цел да съм още веднъж на 100% за Европейското състезание в Берлин, което е най-голямата цел за сезона. С неспокойствие чаках да тичам още веднъж пред родна аудитория и да се видя с доста от вас на стадион Берое, където имам прелестни мемоари. Благодаря за вашата поддръжка и искам от сърце триумф на целия отбор”, написа Ивет в страницата си във “Фейсбук”.

Така феновете на българската атлетика няма да могат да видят онлайн една от любимките си. Но в Стара Загора по предварителни данни се чака да започват сребърната олимпийска медалистка в скока на височина Мирела Демирева, Габриела Петрова в тройния скок, евромедалистката в зала в тласкането на гюле от предходната година Радослава Мавродиева, както и всички водещи български спортисти, които нямат проблеми с травми.

Голямата задгранична звезда пък е рекордьорката на Сърбия в скока на дължина Ивана Шпанович, която бронзова олимпийска медалистка от Рио де Жанейро 2016, има два сребърни медала от международните шампионати навън, два пъти е печелила европейска купа в зала и е настоящата европейска шампионка навън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР