Най-често проблемите са свързани с дисплеите, сочи проучванеПрез миналата година

...
Най-често проблемите са свързани с дисплеите, сочи проучванеПрез миналата година
Коментари Харесай

66% повреждат смартфоните си годишно в САЩ

Най-често проблемите са свързани с екраните, сочи изследване

През предходната година са развалени екраните на 50 млн. смарт телефона в Съединени американски щати

Интересна статистика от света на смарт телефоните разгласява компанията SquareTrade. Оказва се, че през предходната година в Съединени американски щати са развалени екраните на 50 млн. мобилни устройства, а потребителите са похарчили за ремонта им към 3,4 милиарда $.

Две трети (66%) от притежателите на смарт телефони са развалили устройствата си в границите на една година, твърди изследването. На екраните се падат 29% от всички повреди, на второ място са драскотините по тях с 27%, а проблемите с батерията заемат 22%. Най-често причина за щета е рухването на смарт телефона (74%).
още по тематиката
Повечето консуматори не дооценяват цената на ремонта. Така да вземем за пример, 70% считат, че замяната на екрана ще им коства 150 $, до момента в който за флагманите на Apple извънгаранционният ремонт на екрана може да бъде двойно по-скъп.

Статистиката сочи, че всеки час в Съединени американски щати се повреждат екраните на 5761 смарт телефона. При това 38% от потребителите избират да не ремонтират устройствата си. 59% от хората с развален смарт телефон екран избират да сменят устройството си, вместо да го ремонтират.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР