Научих се да свиря на клавири за ролята на Киша

...
Научих се да свиря на клавири за ролята на Киша
Коментари Харесай

Рачков се научил да свири на клавири заради нова роля

„ Научих се да изсвирвам на клавири за ролята на Киша във кино лентата, а не бях пипал инструмент. Е, в действителност мога да изсвирвам единствено с едната ръка, само че пък върших комплицираните детайли. ”

Така през смях артистът Димитър Рачков показа за прекарването по време на фотосите на най-новия български филм „ Голата истина за група Жигули ". Премиерата е на 13 април в зала 1 на НДК, а режисьор е Виктор Божинов. „ Смятам, че през тази година хората имат потребност от повече усмивки. С кино лентата ще дадем мотив на хората и да се замислят какво се случи с всички нас през последните 30 години, имаше ли преход въобще или не ", добави Божинов.

Сниман главно в Бургас, филмът споделя историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада тъкмо когато е на върха на славата си. С времето усетите на публиката се трансформират, а музикантите са изцяло забравени. Лидерът им е Фори (Михаил Билалов), а всеки от останалите членове на „ жигули " е поел по личен професионален път, нямащ нищо общо с музиката. Неочаквано телефонно позвъняване ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат още веднъж, съвсем принудително.

В основните функции влизат звездите на българската сцена Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев-Геро, Лилия Маравиля, Ирини Жамбонас, Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова . „ Аз пък си поръчах барабани за у дома, доста ме изкефи ролята и считам като занимание да се науча да изсвирвам ", показа пред „ България Днес " Герасим Георгиев-Геро . Сценарият на лентата е на Ваня Николова и Нели Димитрова , а оператор е Антон Бакарски .
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР