Националният съвет за инфекциозни болести в Черна гора (NKT), забрани

...
Националният съвет за инфекциозни болести в Черна гора (NKT), забрани
Коментари Харесай

Черна гора забрани всички политически и религиозни събирания

Националният съвет за инфекциозни заболявания в Черна гора (NKT), забрани всички политически и религиозни събирания заради възходящата периодичност на заразяванията с COVID-19, оповестиха от кабинета.
Според NKT сега в страната има 90 пациенти с ковид, като 75% от инфекциите са импортирани от Сърбия и Босна и Херцеговина. Нови пациенти бяха разпознати в средата на юни, макар обстоятелството, че през втората половина на май, черногорските управляващи оповестиха победа над вируса и завършек на епидемията в страната.
"Всички политически събития навън са неразрешени. Спортните събития се организират без наличието на фенове. Всички религиозни събирания навън са неразрешени, като се изключи тези, които се организират на територията на религиозни обекти. Погребенията ще се организира в стеснен фамилен кръг ", гласи държавното известие в Туитър.
Опозицията в Черна гора от началото на пандемията свързва ограничаващите ограничения на управляващите с политическата обстановка в страната, която се нагорещи преди парламентарните избори на 30 август.
В няколко градове в Черна гора се организираха митинги, съпроводени с вълнения в сряда и четвъртък вечерта. Полицията употребява мощ и особено съоръжение, в това число сълзотворен газ, с цел да ги разпръсне. Опозицията и обществените деятели упрекнаха правоприлагащите органи в несъразмерна приложимост на груба мощ. По време на безредиците са арестувани 41 души, девет чиновници на Министерство на вътрешните работи са ранени, породени са материални вреди.
Бившият началник на черногорското Министерство на вътрешните работи и водач на партията „ Обединена Черна гора” Горан Данилович прикани посолствата на западните страни и задачата на Европейски Съюз да реагират на нарушаванията на правата на индивида при конфликтите сред полицията и протестиращите жители на страната късно нощес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР