Националният „Отбор на надеждата“ завърши на седмо място в крайното

...
Националният „Отбор на надеждата“ завърши на седмо място в крайното
Коментари Харесай

Националният Отбор на надеждата“ завърши седми на Евро 2022

Националният „ Отбор на вярата “ приключи на седмо място в крайното класиране на европейското състезание по стрийт футбол за хора в неравностойно състояние в град Вроцлав, Полша, в което взеха присъединяване 16 състава.

Българският отбор загуби с 3:5 от един от четирите участващи тима на домакините дуела си за влизане в топ 6 на шампионата, а по-късно надигра Австрия с 6:2 в срещата за продобиване на седмата позиция.

Ден по-рано „ Отбор на вярата “ загуби в ¼-финалите на надпреварата с 2:3 от различен състав на домакините, образуван от играчи от град Честохова. Българският отбор приключи присъединяване си в шампионата с актив от 3 победи и 3 загуби, като извънредно скъп беше триумфът му със 7:5 над Украйна, който го класира на второ място в мощната група А и му даде опция да влезе в топ 8 на Евро 2022.

„ Представянето на нашия тим е приемливо, имайки поради късата едноседмична подготовка. Имахме планувано присъединяване на „ Отбор на вярата “ на международното състезание по футбол за бездомни хора в Ню Йорк при започване на септември, само че то беше отсрочено за следващата година, поради упования за нова вълна от ковид COVID-19. Това наложи да пренастроим целия си календар за шампионата във Вроцлав, който се организира 2 месеца по-рано и на процедура нямахме задоволително време за подготовка “, разяснява Виктор Кирков, основател и управител на отбора.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР