Националният отбор на Финландия победи Дания с 3:1 в мач

...
Националният отбор на Финландия победи Дания с 3:1 в мач
Коментари Харесай

Финландия победи Дания и зае второто място в група А

Националният тим на Финландия победи Дания с 3:1 в мач от група " А " на международното състезание по хокей на лед в Словакия и се изкачи на второ място във краткотрайното класиране с актив от 10 точки. След изиграването на четири кръга от предварителната фаза водач е Германия с цялостен актив от 12 точки, а любимецът Канада е трети с девет.

Каапо Како (26'), Сакари Манинен (35') и Хари Песонен (52') бяха точни за финландците, които реализираха цялостен поврат след гола на Мортен Мадсен (22').

Попадението на Како беше шесто за Финландия на международното състезание в Кошице и Братислава, с което 21-годишният нападател се изравни на върха при реализаторите с руснака Евгени Даданов. Како, който подадае за гола на Песонен, заема и първото място на скаутското звено на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ) за европейски играчи.

Чехия пък надделя Латвия с 6:3 и се изкачи на трето място в класирането на група " Б " с актив от девет точки, колкото има и четвъртият Швеция. Русия и Швейцария водят с цялостен актив от 12 точки.

Филип Гронек (26'), Ян Коварж (32'), Якуб Ворачек (38' и 59'), Якуб Врана (39') и Доминик Симон (46') вкараха за чехите, а за латвийците, които поведоха с 2:0 в първата част, точни бяха Микс Индрашис (7') и Лаурис Дарзиниш (14' и 56').
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР