Националният институт по хидрология и метеорология издаде червен код- предупреждение

...
Националният институт по хидрология и метеорология издаде червен код- предупреждение
Коментари Харесай

Червен код за опасен вятър в областите Враца и Монтана

Националният институт по хидрология и метеорология издаде червен код- предизвестие за рисково мощен вятър в областите Враца и Монтана. Очакват се ветрове със скорост над 120 километра в час.

Втора степен - оранжев код работи за Софийска област Ловеч, Габрово и Велико Търново, както и за Хасково и Кърджали.

След мощния вятър в София има отнесени железни структури и паднали дървета и клони. От нощес до 8.30 часа екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на общината са се отзовали на над 30 сигнала. Работа по премахване на вреди тази заран продължаваха пет спешни екипа, заяви Столичната община.

Нови сигнали за вреди от вятъра са регистрирани в областите Монтана, Враца и Перник.

Обстановката в Кюстендил и региона се възстановява след два случая през вчерашния ден, когато падна дърво, на интернационалния път Кюстендил-ГКПП " Гюешево " и ламарина от постройка в града, оповестиха от Общината за БНР.

От тази заран няма нови сигнали за провали и произшествия, сподели специалистът при " Управление при рецесии " в Общината Ивайло Чалъков.

Екипите на пожарната и спешната група към Общината са работили бързо при вчерашните произшествия от мощния вятър, добави той.

" Където беше паднала тази огромната тополата на пътя… за 15 минути пристигнаха пожарникарите. Направихме организацията и пуснахме придвижването. Вчера това беше, и една ламарина дето беше паднала на " Бузлуджа " на едно дърво, отстранихме я неотложно. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР