Националният хандбален отбор на България за девойки до 20 години

...
Националният хандбален отбор на България за девойки до 20 години
Коментари Харесай

България започна със загуба на световната квалификация в Португалия

Националният хандбален тим на България за девойки до 20 години стартира със загуба присъединяване си на квалификациите за Световното състезание в Унгария през лятото. Момичетата на селекционера Николай Начев паднаха от връстничките си от Австрия с 14:26 (6:13) в първия си мач на шампионата в Група 1 на квалификациите в зона Европа, игран късно нощес в португалския град Лейрия.

Днес (24 март) младите български " лъвици " ще изиграят втората си среща на шампионата против Испания, която нощес отстъпи на домакините от Португалия с 25:28. Само първите два тима в крайното класиране ще се класират непосредствено за шампионата на планетата в Унгария през юли. Двубоят сред България и Испания е от 18,00 часа българско време и ще може да гледан онлайн ТУК!!!

Австрия стартира по-добре и бързо поведе с 3:0 до 6-а минута, което накара Николай Начев да изиска тайм-аут. След това българките вкараха първия си гол, само че бе очевидно, че австрийските девойки са по-силни. Така почивката пристигна при 13:6 в интерес на Австрия. Втората част не бе доста по-различна. Австрия продължи да диктува темпото и в последна сметка завоюва с разгромното 26:14.

Най-резултатна за българския отбор бе Мадлен Тодорова със 7 гола, Габриела Георгиева приключи с 3 попадения. За Австрия Нина Найдхарт и Леа Кофлер осъществиха 6 и 5 гола за успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР