Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще обяви днес

...
Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще обяви днес
Коментари Харесай

НФСБ обявява днес дали напуска властта заради едноличното управление на Борисов

Националният фронт за избавление на България (НФСБ) ще разгласи през днешния ден дали ще остане във властта, като Националният изпълнителен комитет (НИК) на партията ще изрази окончателната си позиция за съдружните взаимоотношения с декларация в централата на партията в София от 12.00 часа.

Решението на НФСБ ще бъде оповестено след двудневно заседание на партийния изпълком, което се организира в Бургас през уикенда. Причина за него бяха поисканите от премиера Бойко Борисов оставки на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски поради трагичния случай край Своге, при който починаха 17 души.

Лидерът на НФСБ и вицепремиер Валери Симеонов разгласи, че те не са били съгласувани с партията му, както допуска съдружно съглашение на ръководещите. В своя позиция след съвещанието на НИК от НФСБ обявиха, че ще гласоподават срещу оставките на тримата министри, защото " нито един от тримата няма директна виновност за злополуката край Своге ".

От партията показаха също и, че са " срещу едноличния жанр на ръководство на Борисов във връзка с фрагментите, който не е координиран с коалиционите сътрудници и който е в несъгласие с т. 6 от Коалиционното съглашение ". Според НФСБ нелогичната промяна на министри, заместник-министри и държавни чиновници основава професионален недостиг и бойкотира осъществяването на програмата.

Междувременно в границите на днешния ден се чака ГЕРБ и Обединените патриоти да обсъдят разновидностите за заместници на тримата министри в кабинета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР