Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти ще

...
Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти ще
Коментари Харесай

Нов национален фонд ще финансира масовия спорт

Национална стратегия за споделено финансиране на капиталови спортни планове ще бъде един от целите в работата на екипа на министъра на спорта Димитър Илиев. Това оповестиха за Дарик от спортното министерство.

За създаванетона новия фонд заяви преди дни министър председателят акад. Николай Денков, който посочи, че страната ще оказва помощ на планове, които са ориентирани към развиване на масовияспорт.

По този фонд ще могат да кандидатстваторганизации, които имат подготвеност да обезпечат 50% от финансирането. Средстватавече са планувани и следва да се гласоподават от Народното събрание със Закона за бюджета на страната за тази година, потвърдиха още от спортното министерство. В най-скоро времеще бъде създадена и методологията за кандидатстване и реализация на плановите оферти по линия на новата стратегия.След питане на Дарик, от ведомството на министър Илиев обясниха още, че те ще се употребяват предпочитано за вложения в спортна инфраструктура. Целта е посредством обезпечените средства да се реализира кумулативен резултат, посредством ангажираност на кандидатстващите лица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР