НАТО реши днес да задейства отбранителния си щит в Европа,

...
НАТО реши днес да задейства отбранителния си щит в Европа,
Коментари Харесай

НАТО задейства отбранителния си щит в Европа

НАТО реши през днешния ден да задейства отбранителния си щит в Европа, заяви генералният секретар Йен с Столтенберг.

Това е направено по искане на висшия главнокомандващ на силите на пакта в Европа ген. Тод Уолтърс. Причина са срещналите военни дейности на съветската войска в Украйна.

Става дума за задействане на военните проекти на алианса, които са разработвани през годините за опълчване на тегки рецесии като актуалната, Това ще даде повече пълномощия на ген. Уолтърс за разполагане и преместване на войски, в това число на силите на НАТО за бърз отговор, посочи Столтенберг.

За на следващия ден той привиква изключителна виртуална среща на ръководителите на страните членки. В нея ще вземат участие също Финландия и Швеция, които са близки сътрудници, само че към този момент нямат желание да подават молба за участие.

НАТО няма проекти да изпраща войски в Украйна, отговори Столтенберг на журналистически въпрос. Същевременно той не вижда заплаха спорът в Украйна да се разпростре върху територията на пакта. И посочи, че Русия добре знае, че нейна офанзива против една страна членка ще бъде считана за нахлуване против всички по силата на член 5.

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР