National Bank Open, четвъртфиналКоко Гоф – Симона Халеп 4-6, 6-7(2)Симона

...
National Bank Open, четвъртфиналКоко Гоф – Симона Халеп 4-6, 6-7(2)Симона
Коментари Харесай

Халеп отново не остави шансове на Гоф


National Bank Open, четвъртфинал
Коко Гоф – Симона Халеп 4-6, 6-7(2)


Симона Халеп и Коко Гоф играха между тях за трети път през 2022-а и за трети път победител в поредни сетове бе румънката. Бившата №1 се оправи с тийнейджърката с 6-4, 7-6(2) и по този метод си обезпечи място на полуфиналите на WTA 1000 шампионата в Торонто.

За следващ път американката се оказа комфортна съперничка за Халеп, която към този момент може да се похвали с четири победи от четири мача посред им без да загуби нито сет.

В Торонто нито една от тях не бе изключително безапелационна на сервис като общо от 23 гейма 11 приключиха с триумф за тенисистката на ретур. Халеп осъществя 6 от 11-те си благоприятни условия за пробив по отношение на 5 от 12 за американката.

Румънката въпреки всичко успяваше да поддържа относително добра успеваемост на първи сервис, което бе и разликата посред им на фона на това, че Гоф приключи срещата с под 50% успеваемост и на първи, и на втори сервис.

Двете си размениха по един пробив в първите два гейма на мача преди Халеп да излезе напред с нов брейк за 3-2. При 4-3 Гоф пропусна два шанса за равнене, а малко по-късно Халеп не трепна, сервирайки за сета.

Проблемите на сервис и за двете наподобява занапред предстояха. Халеп поведе с 3-0 и два пробива във втората част и изглеждаше доста покрай триумфа. Гоф въпреки всичко се приближи в резултата, а при 3-4 пропусна и две благоприятни условия за 4-4.

Сервирайки за мача при 5-4 Халеп бе пробита, а след още два брейка се стигна до тайбрек. В него по-опитната бе безапелационна като приключи срещата с четири следващи точки.

В топ 4 тя чака победителката от мача сред Джесика Пегула и Юлия Путинцева.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР