Настоящият сезон стартира по отличен начин за Ига Швьонтек, която

...
Настоящият сезон стартира по отличен начин за Ига Швьонтек, която
Коментари Харесай

Швьонтек не впечатли, но стартира с успех в Доха; Азаренка се отказа от турнира

Настоящият сезон започва по отличен метод за Ига Швьонтек, която игра на полуфинал на Откритото състезание на Австралия, само че след това инкасира ранно проваляне във втория кръг на шампионата в Дубай от бъдещата шампионка Йелена Остапенко. Днес полякинята се завърна назад на победния път, откакто надви над Виктория Голубич в откриващия си дуел на WTA 1000 конкуренцията в Доха след 6:2 3:6 6:2. По този метод тя се класира за третия кръг, където ѝ следва конфликт с Дария Касаткина.

Срещата стартира мъчно за международната №8, която бе сложена напрегнат още в първите си две подавания от мача, защото неубедителните ѝ сервиси разрешиха на швейцарката да доближи до цели 5 брейкбола, никой от които не бе материализиран. С придвижване на времето Швьонтек се усещаше все по-комфортно на корта и напълно скоро на собствен ред поведе в резултата с пробив в актива си. Интензитетът в играта на Голубич внезапно спадна, а това даде опция на Швьонтек да диктува събитията до края на частта и след нов брейк на сметката си полякинята поведе в общия резултат.

Във втория сет и двете тенисистки не успяваха да задържат постоянно високо равнище и заради тази причина станахме очевидци на редица пробиви. Въпреки това обаче швейцарката бе тази, която се снабди с самодейността, откъсвайки се напред с два брейка и 5:2, подкрепена от зачестилите грешки от ракетата на противничката, а оттова насетне не позволи да се стигне до поврат и изравни обособените елементи.

Решителният сет се разви по сходство на първия, защото паритетът се резервира до 2:2, преди Швьонтек да вдигне оборотите и да откри цялостна доминация на корта. Изключително прецизната ѝ и умна игра я изведе до реализирането на два пробива, които я приближиха единствено на гейм от успеха, която бе единствено въпрос на време да стане факт.

A little bit of everything
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР