Наскоро изтъкнат професор по медицина предизвика истинска буря в интернет

...
Наскоро изтъкнат професор по медицина предизвика истинска буря в интернет
Коментари Харесай

Хайде стига, моля ви! Не всички трябва да се напъхаме в дънките, които сме носили на 21

Наскоро бележит професор по медицина провокира същинска стихия в интернет с изказванието, че с цел да бъде здрав човек, би трябвало без проблем да успее да обуе дънките, които е носил, когато е бил на 21 година

Професор Рой Тейлър съобщи, че възрастните, чиято талия е станала по-широка спрямо младежките им години, са в риск от развиване на диабет вид 2. Коментарът му бе изработен на годишната среща на Европейската асоциация за изследване на диабета, на която той заяви резултатите от свое изследване.

Изследването демонстрира, че при хората с естествена телесна маса признаците на диабет вид 2 нормално изчезват, щом смъкват килограми.

“Тези резултати демонстрират, че диабетът не се предизвиква от наднорменото тегло, а от това, че човек е по-тежък от подобаващото за неговото телосложение. Причинява се от прекалено много мазнини в черния дроб и панкраеса” - посочи той.



“Като предписание бих показал, че размерът на талията ви би трябвало да е еднакъв по отношение на времето, в което сте били на 21. Ако не можете да облечете същите панталони в този момент, това значи, че имате прекалено много мазнини и надлежно риск от развиване на диабет вид 2, даже и да не сте с наднормено тегло” - добави професор Тейлър.

Коментарът на експерта бе посрещнат с остра рецензия, даже и измежду негови сътрудници.

“Кой от нас може да се побере в същите дънки, които е носил, когато е бил на 21? Особено, в случай че по това време са били на мода впитите джинси, единствено един сантиметър нагоре и няма по какъв начин да ги обуете” - доктор Дани Рабайоти.



“Не съм сигурен, че сходни заглавия са от изгода. Не е ли по-добре да се съседоточим върху това да създадем здравословната храна по-евтина и налична и да изградим градовете по този начин, че да бъдат подобаващи за ежедневни тренировки като вървене или каране на колело”, споделя доктор Деви Сридхар.

“Трябва да се отнасяме деликатно с ранните резултати от някои изследвания. Повечето дами качват тегло при менопауза, раждане и или други хормонални промени. Дискутираме ли по какъв начин човешкото тяло се трансформира и че това е изцяло обикновено?”, пък пита проф. Праджа Агравал.

Потребители в Twitter също нападнаха изявлението на експерта с думите: “На 21 тъкмо се бях дипломирала от колежа и бях в ужасна връзка, ядях един път на 4 дни, не желая в никакъв случай повече тогавашните ми дънки да ми стават” или пък “Някой още веднъж се пробва да вкара телата на дамите в някакви рамки. Блузите ми от младостта също не ми стават и въпреки всичко считам, че измененията в тялото са допустими! Номерът на обувките ми също стана по-голям по време на бременността”.

С годините телата ни претърпяват разнообразни промени, при дамите след бременността постоянно метаболизмът се трансформира, като това може да се дължи на здравословен проблем или на интензивността на щитовидната жлеза. При мъжете след 35-годишна възраст пък равнищата на тестостерон понижават, метаболизмът се забавя и те стартират да натрупат тлъстинки в региона на корема. Фактори като стрес, генетична предразположеност и разнообразни болести също биха могли да окажат съществено въздействие върху тежестта ни.



Въпреки това други Фостър счита, че размерът на талията е много добър индикатор за измерването на риска от диабет.

“Независимо от това дали смятате, че тази информация основава неправдив напън върху някого да наподобява добре, тя в действителност няма за цел да кара хората да наподобяват по-млади, да трансформират метода по-който наподобяват или по какъв начин се усещат. Тя натъртва на връзката сред затлъстяването и болестта с вярата повече хора да схванат какво в действителност ни разболява и да им помогне да бъдат здрави и да живеят по-дълго”- коментира той.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР