Насилие, лоша хигиена и животозастрашаваща некомпетентност – за това е

...
Насилие, лоша хигиена и животозастрашаваща некомпетентност – за това е
Коментари Харесай

Директорът на Дома за хора с умствена изостаналост в с. Качулка отрича всички обвинения

Насилие, неприятна хигиена и животозастрашаваща непросветеност – за това е упрекнато управлението на Дома за умствена назадничавост в Качулка.

Директорът обаче отхвърля всички изказвания във връзка с работата си, а в това време назначените инспекции към момента не са излезли с съответен резултат. Бившият шеф и адресант на последния сигнал Георги Маринов твърди, че побоят над консуматори е ежедневен, а чиновниците си мълчат от боязън. Като други проблеми се показват неприятната хигиена и оскъдната храна. Пред камерата на БТВ хората описват за самобитен „ карцер” за провинилите се, а също и за смъртни случаи.

„ Искам да кажа, че през моето ръководство за 5 година в дома не съм позволил и аз не съм разрешавал не да ударя, а да пипна потребител”, заявява шефът Злати Стоянов. По думите му карцер в Качулка нямало – имало „ обособена стая за човек, който е агресивен”. Той отхвърли и изказванията, че в дома има краста и че се мие единствено с чиста вода – без препарати.

Маринов описа за жена, която била с прекършен гръбнак след рухване по стълбите и, макар предписанието на лекарите незабавно да бъде преместена в болница в Пловдив, била оставена в дома, където няколко дни по-късно умряла. Стоянов отговори, че досега инспекциите на общинската администрация, прокуратурата, Икономическа полиция, Инспекция по труда, Агенцията за обществено подкрепяне и така нататък не са посочили нарушавания в мащаба на тези от сигнала.

Здравка Кателиева от сливенската община уточни, че е постъпил сигнал за цялостната активност на дома и със заповед на кмета е образувана комисия, която би трябвало да завърши инспекцията си до края на месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР