Нашите общи усилия трябва да са насочени към постигане на

...
Нашите общи усилия трябва да са насочени към постигане на
Коментари Харесай

Министър Аврамова: Нашите общи усилия трябва да са насочени към постигане на по-видими резултати, ориентирани към гражданите в Дунавския регион

Нашите общи старания би трябвало да са ориентирани към реализиране на по-видими резултати, насочени към жителите в Дунавския район. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова при присъединяване си в среща на министерствата с сектор туризъм в Дунавския район, в който взе участие и еврокомисаря по районна политика Корина Крецу, оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството.

Министър Аврамова уточни, че през годините целите на Дунавската тактика са се развили и те би трябвало да бъдат обновени и преобразувани по отношение на новите провокации, пред които са изправени страните в района - околна среда, превоз, миграция, цифровизация и така нататък

Справянето с тях изисква активизиране на мощна политическа поддръжка от всички страни и институции, припознаване на главните стратегически цели и обезпечаване на вложения за тяхното осъществяване.

„ Чрез развиването на туризма и културното завещание предоставяме многочислени благоприятни условия за стимулиране на районните стопански системи, което ги трансформира в мощен инструмент за доближаване и реализиране на задачите на Стратегията в бъдеще.

Днес, с приемането на декларацията сплотяваме нашите старания в тази посока и заявяваме подготвеност за търсене на поддръжка и финансиране за планове и начинания от взаимно стратегическо значение за района, посредством съчетание на разнообразни финансови механизми на европейско и национално равнище. Реализацията на транснационални стратегически планове с висока добавена стойност за района и обезпечено финансиране е съществена стъпка за сполучливото осъществяване на Дунавската тактика ", съобщи министър Аврамова.

„ По време на председателството на Стратегията от Министерството на районното развиване и благоустройството е свършена доста работа в посока усилване на видимостта на Дунавския район, за задълбочаване на икономическото, общественото и културното съдействие, както и за доближаване на страните в района ", сподели районният министър.

„ С утвърждението на Пътната карта, готова дружно с Европейската комисия, са обрисувани стъпките за проверката на Плана на деяние, които да бъдат следвани през идващите месеци, и са заложени амбициозни периоди за реализирането им. За нас е извънредно значимо да осигурим навременно актуализиране на Плана за деяние, с цел да може да бъде привързан с новите цели на политиката на Европейски Съюз за доближаване ", акцентира министър Аврамова.

Официалното разкриване на Седмия годишен конгрес на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район е от 13.00 часа, през днешния ден, в зала 3 на НДК. Той ще стартира с 3D мапинг, представящ хубостта и благосъстоянието на естественото, културното и историческото завещание в Дунавския район. Форумът ще бъде открит от вицепремиера Екатерина Захариева, комисар Корина Крецу и министрите

Петя Аврамова и Николина Ангелкова. Изказване ще направи и еврокомисарят по обучение, просвета, юноша и спорт Тибор Наврачич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР