Народното събрание обсъжда на първо четене Законопроект за изменение на

...
Народното събрание обсъжда на първо четене Законопроект за изменение на
Коментари Харесай

Парламентът започна работа със скандали

Народното заседание разисква на първо четене Законопроект за изменение на Закона за политическите партии, препоръчан от "Има подобен народ ".

Проектът на стратегия планува на първо четене да бъдат прегледани и промени в Кодекса за обществено обезпечаване, Закона за здравето, както и в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година

В плана за седмична стратегия за през днешния ден и 7 май - петък са включени измененията, които плануват понижаване на годишната партийна дотация от 8 на 1 лев за автентичен глас.

И през днешния ден водачът на "Има подобен народ " Слави Трифонов не се яви и на съвещанието на Народното събрание, съобщи Новини.бг. Припомняме, че Трифонов беше карантиниран с ковид, а по-късно му бе публикуван болничен, неразбираемо докога.

Още при започване на съвещанието породи и напрежение - председателката на Народното събрание Ива Митева и ПГ на ГЕРБ-СДС се скараха за процедурните правила.

Депутатите обсъждаха близо един час програмата си за работа.

"Пакетно и заедно сме излезли от действителността и от събития, които вървят в страната ", съобщи заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков по време на дебата по дневния ред.

"Някои сътрудници евентуално не са разбрали, че Българска социалистическа партия връщат мандата за сформиране на държавно управление. Парламентът завършва в случай че не тази седмица, още другата. Тук преглеждаме нови анкетни комисии, Кодекс за обществено обезпечаване, понижаване на заплати. Ние няма да получаваме заплати още от идната седмица ", сподели още депутатът.

Предложението за включване в седмичната стратегия за разглеждане на Закона за правосъдната власт и законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс от "Демократична България " също бе тематика за замяна на реплики. Срещу него бе депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид. Председателят на Народното събрание реши, че няма да подлага предлагането на "Демократична България " за включване в дневния ред за през днешния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР