Народно читалище Съзнание-1900 г.“ в старозагорското село Казанка ще чества

...
Народно читалище Съзнание-1900 г.“ в старозагорското село Казанка ще чества
Коментари Харесай

Народното читалище в старозагорското село Казанка ще чества юбилей

Народно читалище „ Съзнание-1900 година “ в старозагорското село Казанка ще празнува 120-годишен празник от своето основаване. По този мотив на 15 октомври (четвъртък) от 11,00 часа, в центъра на обитаемото място ще се организира тържествено честване.

 

„ Гордост за нашето село е, че читалището се съхранява към този момент 120 години и продължава активността си. Десетилетия наред то извършва ролята на национален университет, спектакъл, музикална сцена. Началото на читалището е сложено на 15 октомври 1900 година от учителя Ангел Козарев. Той събира библиотечен фонд от 290 книги и открива тогавашното читалище “, описа кметският наместник на село Казанка Eлка Михайлова. Тя добави, че по време на честването ще бъде засадена бреза, която е знак на духовното прояснение и равновесие.

 

По време на празникът ще бъдат поднесени цветя на паметника на Стоян Войвода, първият погубен Ботев въстаник.

 

В стратегия присъединяване ще вземат самодейците на читалището, носещи името „ Казанските славеи “, децата от танцово студио „ Настроение “ с ръководители Красимир Димитров и Даниела Ишиклиева и националният артист от мъжката фолклорна група на село Тракия – Кирил Георгиев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР