Народният представител на ДПС Хамид Бари Хамид обяви, че е

...
Народният представител на ДПС Хамид Бари Хамид обяви, че е
Коментари Харесай

ДПС поиска прокуратурата да разследва Надежда Йорданова заради обвиненията за златните паспорти

Народният представител на Движение за права и свободи Хамид Бари Хамид разгласи, че е подал сигнал към основния прокурор за следствие на правосъдния министър Надежда Йорданова.

Това бе оповестено посредством специфична конференция на с присъединяване на Мустафа Карадайъ, на която не бяха позволени въпроси:

" Във връзка с подадения сигнал до прокуратурата предходната седмица за златните паспорти и над 120 случая на придобиване на българско поданство от китайци и руснаци, вършим допълнение и през днешния ден адресирам сигнал до основния прокурор по отношение на изявлението на министър Йорданова, " откри изказването си Хамид Хамид.

Във вторник в предаването " Лице в лице " по bTV министър Йорданова съобщи, че адвокатски адвокатски фирми, близки до Движение за права и свободи, са имали присъединяване при придобиване на българско поданство със " златни паспорти ". Народният представител на Движение за права и свободи отговори на обвиняванията по следния метод: 

" Категорично заявяваме, че нито Движение за права и свободи, нито какъв да е депутат от Движение за права и свободи, нито какъв да е член на Движение за права и свободи има каквато и да е връзка с така наречен " златни паспорти ", нито има адвокатска адвокатска фирма, която се отпътува с придобиване на българско поданство по реда на " златните паспорти ". "

" Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, тъй като очевидно тя има информация, която е от голяма важност по инспекцията за " златните паспорти ". Нека тя да бъде по този начин добра да даде тази информация на проверяващите органи за цялостно изясняване на картината, " продължи той.

Народният представител на Движение за права и свободи назова ръководещите " лакеи на олигарха Прокопиев " и ги упрекна в опити за отклонение на общественото внимание:

" Ако това е опит за отклонение на публичното мнение от отхвърлянето на законопроекта на Движението за права и свободи за цялостна инспекция на всеки един " златен паспорт ", публикуван през годините, то този номер няма да мине, ние ще продължим да настояваме. Управляващите настойчиво бягат от тази инспекция и подават в общественото пространство всевъзможни сходни димки, " съобщи още Хамид Хамид. 

 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР