Народните представители не са освободени от административните си задължения заради

...
Народните представители не са освободени от административните си задължения заради
Коментари Харесай

Киселова за сертификата за НС: Депутатите имат задължение, но няма контрол

Народните представители не са освободени от административните си отговорности поради условието за зелен документ в Народното събрание. Това е като условието за съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата, вменено на всички жители.

Това сподели в ефира на Нова тв специалистът по конституционно право доцент Наталия Киселова във връзка влязлото от през вчерашния ден условие за народните представители, администрацията, медиите и гостите в постройките на Народното събрание, да се показва зелен документ. Който не желае или няма подобен, може да се тества в обособени пред Народно събрание за задачата пунктове.

Редица национални избраници - от " Възраждане " и от " ИТН ", към този момент се заканиха, че няма да съблюдават правилото, а от Националната работа за защита се чудят имат ли право да ги стопират.

По думите на Киселова липсва именни ред, по който да бъдат спирани депутати без документ и нежелаещи да се имунизират. Такъв не бе написан в решението на Народното събрание за въвеждането на документа.

" Зеленият документ за влизане в Народно събрание би трябвало да се приема като Закона за придвижване по пътищата. Всички го съблюдават, без значение дали желаят или не. Решението за новия достъп до Народното събрание обаче не планува по какъв начин нарушителите ще бъдат глобени или върнати. Проблемът е, че и в обществото не бяха положени старания да бъде следено придвижването на хора в закритите пространства, в които заповедта на здравните управляващи важи ", уточни конституционалистът.

И добави, че НСО няма отговорности по реализирането на контрола в постройката на Народното събрание.

" Предполагам, че през първите дни от влизането в действие на заповедта, ще има повече напрежение. Обсъжда се и анулация на това решение. Ще има депутати, които няма да се записват в зала, няма и да се тестват демонстративно. След като няма надзор обаче, те няма по какъв начин да бъдат спрени ", сподели още тя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР