Народните избраници трябва да проявят смирение, не само защото сме

...
Народните избраници трябва да проявят смирение, не само защото сме
Коментари Харесай

Васил Велев към депутатите: Бюджет без редовно правителство няма да може да изпълни целите на страната

Народните избраници би трябвало да проявят примирение, освен тъй като сме в Страстната седмица, само че и тъй като са определени едвам с 40% от гласовете на народа, съобщи в изявление за шефът на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

Бюджет без постоянно държавно управление няма да може да извърши задачите, които страната си слага, безапелационен е той.

" Предизборното наддаване за гласове в предходните парламенти докара до сегашната обстановка, в която без да усилваме разноските и без да подхващаме нови политики, имаме недостиг, които е два пъти по-голям от допустимия. Необходимо е държавно управление на необятна основа, даже първите две партии не са задоволителни. Едно нежно болшинство няма да е задоволително представително за ръководството на страната ", сподели Велев.

Една картина, в която половината от депутатите се мъчат да създадат това, което е рационално и вярно, а другите се упражняват в изразителност и популизъм, гледайки към идващите предварителни избори, ще докара до банкрута на страната, предизвести Велев.

Ако не променим траекторията, по която се движим, би трябвало да чакаме злополука, изясни той.

" В сегашната обстановка имаме очертаващ се недостиг от 12 милиарда. Правилното решение е увеличение на Данък добавена стойност и понижаване на разноските. Трябва да се проведат и редица непопулярни реформи-в енергетиката, опазването на здравето и пенсионната система. Да се спре раздаването на калпак, когато приказваме за обществено подкрепяне. Социалната политика би трябвало да бъде таргетирана, другото е разхищаване на средства. Административната промяна също би имала отпор, тъй като е обвързвана със редуциране на личен състав. Имаме доста раздут щат в администрацията ".

Бюджетите за идващите няколко години би трябвало да се замразят, счита ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България. " Това не значи безусловно понижаване и заледяване на приходите ".

Според плановете, които се правеха, когато се приемаше удължителния закон, бюджетът може да издържи до месец май, уточни шефът на АИКБ.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР