Нарастващите конфликти по границите на ЕС и незаконната миграция ще

...
Нарастващите конфликти по границите на ЕС и незаконната миграция ще
Коментари Харесай

Джамбазки организира дискусия за новите глобални заплахи

Нарастващите спорове по границите на Европейски Съюз и противозаконната миграция ще са във фокуса на разискването сред евродепутати и специалисти. Това оповестяват уредниците в писмо изпратено до медиите.

„ Европа и новите световни закани “ е тематиката на интернационална онлайн конференция, проведена от евродепутата и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация.

В събитието, което ще се организира на 19 декември (събота) по самодейност на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто заместник-председател е Джамбазки, ще вземат участие вицепремиерът, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, евродепутати и интернационалните специалисти.

Ще се дискутират опасността от възходящите спорове по границите на Европейския съюз, противозаконната миграция, връзките с НАТО, Русия, Турция, Китай и други.

През последните четири години се следи нарастване на разноските за защита измежду страните членки на НАТО в Европа, като от ден на ден страни доближават до изискваните от Алианса 2% от Брутния вътрешен артикул. От друга страна от ден на ден европейски водачи упорстват за по-голяма интеграция на европейската защита и даже повдигат тематиката за основаване на европейска войска.

Темата за противозаконните мигранти е в дневния ред на Европейски Съюз още от първата вълна на нерегламентирана миграция към Европа през 2015 година По въпроса има разделяне сред страните членки - някои упорстват за преразпределение на противозаконни мигранти и бежанци, а други - изрично поддържат отбраната на националния суверенитет. В района на Средиземно море пък неправителствени организации с алтруистични претекстове подкрепят трафика на хора и довеждат незаконни мигранти до крайбрежията на Европа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР