Напрежението около Мария Габриел в ГЕРБ се разгаря, съобщи ПИК. Външната

...
Напрежението около Мария Габриел в ГЕРБ се разгаря, съобщи ПИК.
Външната
Коментари Харесай

Мария Габриел иска да пенсионира Бойко Борисов, войната й с Десислава Атанасова и Томислав Дончев се ожесточава

Напрежението към Мария Габриел в ГЕРБ се разгаря, заяви ПИК.
Външната министърка се държала като богопомазана в партията, а в този момент поискала ултимативно да бъде назначена за зам.-председател на Бойко Борисов. 
" Мария не поздравява никого с изключение на шефа и намерено враждува с Десислава Атанасова, която счита за елементарна. Совалките й до посолството са през ден ", разкриват депутати от ГЕРБ.
Според осведомени при започване на септември Габриел в действителност ще стане публично заместител на Бойко Борисов с протекцията на Брюксел и американското посолство.
" Амбициите й към този момент надвишават допустимото. Истината е, че тя вижда себе си като новия водач на ГЕРБ и желае да пенсионира Борисов. Самият Борисов, който до неотдавна безусловно я поддържаше, към този момент е почнал да се усеща ", разясняват национални избраници.
Всъщност сюжетът на Габриел е явен от дълго време за отдадените - тя е катапултирана от Брюксел не просто да сформира комфортно държавно управление, само че и да подмени Бойко Борисов като водач на партията. Това изправя на нокти лобито на Томислав Дончев, който също живее с сходни планове от години и е подкрепян от гуруто на " Капитал " Иво Прокопиев.
ГЕРБ в този момент наподобява монолитна, тъй като клиентелата отново се окопава във властта. Ще видите същинския разпад след локалните избори, изключително в случай че загубим София, Пловдив и Варна, пророкуват депутати, които колкото да стискат зъби поради порочната сглобка с ППДБ и Движение за права и свободи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР