Напрежение около стадион Васил Левски. Фенове се събраха на национален

...
Напрежение около стадион Васил Левски. Фенове се събраха на национален
Коментари Харесай

Напрежението ескалира: Арестувани и пострадали на протеста на футболни фенове

Напрежение към стадион „ Васил Левски ”. Фенове се събраха на народен протест заради свадите към евроквалификацията България - Унгария. Напрежението ескалира и полицията употребява водно оръдие, с цел да въдвори ред. Имаше доста бомбички и димки. Има потърпевши служители на реда и протестиращи. Поне десетима са задържаните. Това предава.

Две водни оръдия влязоха в приложимост на място. Протестиращи пробваха да тръгнат към полицейския кордон, въоръжени с камъни и клони. Има ранени и задържани. Пожарни гасиха запалени контейнери за боклук по улиците към Националния стадион.

Има много ранени служители на реда, които са с дребни контузии, които се откриват, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи. 
 Протестът на почитатели в центъра на София ескалира
От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че подхващат организация и ограничения за деескалиране на напрежението. Има потърпевши полицейски чиновници. След конфликти сред агитки има потърпевши и измежду протестиращите. Нанесени са и материални вреди по моторни транспортни средства.

Пистолет, боксове, палки и спрейове иззе полицията на контролните пунктове към Националния стадион „ Васил Левски ”.

Протестите са охранявани от към 1600 служители на реда.

Шествието на ЦСКА стартира от „ Българска войска ” и блокира придвижването по „ Орлов мост ”. В същото време откъм улица " Гурко " се е събрала група от почитатели на " Левски " и посетители от Унгария. Пред Софийския университет също има група от протестиращи, които са пристигнали отвън София, като следва те да се насочат към стадиона.

Задръстване има и на бул. " Васил Левски " в центъра на столицата. Полицаи контролират придвижването, а градският превоз се движи със забавяне.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че краткотрайно е затворено придвижването по бул. “Цар Освободител “ от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви “ до бул. “Васил Левски “ и по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви “ от Орлов мост до ул. " Граф Игнатиев “. Превозните средства на градския превоз са пренасочени по обходни направления, надлежно:

Автобусите идващи от „ Младост “ и „ Дружба “ са отклонени през кръговото кръстовище на телевизионната кула по бул. “Алея Яворов “, бул. “Драган Цанков “ и бул. “Цариградско шосе “. Тролейбусите, идващи от „ Младост “ и „ Дружба “, обръщат на кръстовището на 4-ти километър, а тези от кв. “Х. Димитър “ обръщат на кръговото кръстовище на Паметника на Васил Левски и назад по маршрута си.

Двубоят се играе пред празни трибуни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР