Направихме си харакири със спирането на отношенията с Русия, които

...
Направихме си харакири със спирането на отношенията с Русия, които
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Направихме си харакири с прекъснатите връзки с Русия

" Направихме си харакири със прекъсването на връзките с Русия, които сме ги изграждали десетки години. Това са вътрешно- и външноикономически, външнополитически, които ще костват доста. Те ще бъдат възобновени, само че по кое време и на каква стойност - мъчно мога да предположа. Европа сподели, че стопираме доставките от Русия, само че не сподели от коя дата, а нашите (управляващи - б.р.) го одобриха безусловно ".
Това сподели пред БНР предприемачът Красимир Дачев, заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата.

Според него от една година бизнесът в България живее в неуместна обстановка, тъй като каквато и стопанска система да има, тя стопира без сила.

Дачев изясни, че с обезщетенията за тока, които се отпускат на бизнеса, не се пипат парите от бюджета на страната:
" Ние не употребяваме и една стотинка от Бюджета. Това са спомагателните облаги, които се преразпределят, те не влизат в Бюджета. Част от парите, които внасяме в Бюджета, ги връщаме при нас ".
Той акцентира, че " Държавният бюджет в никакъв случай не е бил толкоз богат, колкото е сега. Той дефинира това като абсурд.
По думите му бизнесът не усеща грижа от ръководещите:
" Очевидно не се схваща, че народът обеднява и компаниите обедняват. Ще стартира да се схваща, когато стартират банкрутите ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР