Наполи ще подписва с африкански или южноамерикански футболисти само ако

...
Наполи ще подписва с африкански или южноамерикански футболисти само ако
Коментари Харесай

Де Лаурентис: Ще привличаме играчи от Африка само ако не играят в АФКОН

Наполи ще подписва с африкански или южноамерикански футболисти единствено в случай че се съгласят да не вземат участие в шампионати с националните си тимове, съобщи президентът на клуба от Серия А Аурелио де Лаурентис. „ Няма да вземат участие в Купата на африканските народи или в южноамериканските шампионати “, безапелационен бе той в телевизионно изявление във вторник вечер. Няколко основни играчи на неаполитанци са африкански национали .
Калиду Кулибали (л), Франк Замбо-Ангиса (ц) и Виктор Осимен (д).
Миналия сезон тимът загуби сенегалския защитник Калиду Кулибали, който това лято мина в Челси, и камерунския полузащитник Франк Замбо-Ангиса в Купата на Африка през януари и февруари. Нигерийският нападател Виктор Осимен не взе участие в конкуренцията поради позитивен тест за ковид . „ Не ми говорете повече за африканци. Желая им всичко най-хубаво, само че или не вземат участие в Купата на Африка или в противоположен случай...Между шампионата и международните квалификации в Южна Америка, тези играчи в никакъв случай не са разполагаем! Ние сме идиотите, които плащаме заплатите, с цел да ги изпратим да играят за други “, разяснява Де Лаурентис за бизнес уеб страницата Wall Street Italia.

Купата на африканските народи се организира на всеки две години през януари и февруари, като идващото отсрочено издание е планувано за януари 2024 в Кот д‘Ивоар по време на сезона в Европа. Копа Америка също се организира на всеки две години, като финалите са през юни и юли, само че международните квалификациите са по време на европейския сезон.

Докато Копа Америка, който е с 10 тима, няма квалификационен шампионат, Купата на Африка има, което усилва и броя мачове за футболистите. Клубовете са задължени да разрешат на своите национали да се причислят към представителните си отбори по време на формалните интернационалните паузи. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР