Наполи и Милан завършиха 2:2 в дербито на десетия кръг

...
Наполи и Милан завършиха 2:2 в дербито на десетия кръг
Коментари Харесай

Наполи не се даде на Милан

Наполи и Милан приключиха 2:2 в дербито на десетия кръг на Серия А. Двата тима си размениха по едно полувреме. " Росонерите " изиграха доста мощна първа част и след два гола на Оливие Жиру след два негови удари с глава водеха на почивката.

Тимът на Руди Гарсия стартира мощно второто полувреме. Матео Политано изравни в 50-ата минута, а Джакомо Распадори изравни в 63-ата минута. Малко преди края бразилският защитник на домакините Натан бе изпъден за втори жълт картон.

Двата тима изиграха извънредно трогателен дуел, изпълнен с забавни обстановки и пред двете порти. Милан пропусна да води с по-голям задатък на почивката, а Наполи имаше още положения през втората част. Само в добавеното време двата отбора изпуснаха по една превъзходна опция. Тимът на Руди Гарсия не съумя да се приближи до днешния си противник, който има четири точки повече.

Срещата стартира на доста високо движение и с офанзиви и към двете порти. Още във втората минута " росонерите " имаха опция да поведат. Удар на Муса бе отклонен и топката се озова в Жиру в наказателното поле. Французинът бе на отлична позиция и стреля, само че Рахмани застана на пътя на топката и не разреши тя да стигне до вратата.

Домакините пробваха да вземат самодейността и стигнаха до поредност от ъглови удари и центрирания, с които отбраната на Милан се оправи. Стефано Пиоли обаче трябваше да се оправя със сериозен проблем. Пиер Калюлю се контузи и трябваше да напусне терена в 18-ата минута. На негово място влезе 21-годишният аржентинец Марко Пелегрино, който направи своя дебют за клуба. Това беше единственият избор на треньора, защото Кяер е контузен, а Тиао е осъден.

Пелегрино стартира нервно присъединяване си и позволи неточност, само че скоро неговите съотборници му дадоха мотив да се почувства по-добре. " Росонерите " поведоха в резултата в 22-ата минута. Великолепно центриране на Пулишич откри Жиру непокрит в наказателното поле. Французинът съумя да отклони топката, Мерет игра с нея, само че не съумя да предотврати влизането й в мрежата.

Менян, който се завърна след наказване за червен картон, можеше да допусне нова груба неточност, само че този път излизането му отвън наказателното поле бе сполучливо. Малко по-късно срещата бе прекратена за няколко минути заради мятане на бомбички сред почитатели на домакините и гостуващата агитка.

След подновяването на играта Наполи пропусна превъзходна опция за равнене. Кварацхелия проби и откри Политано пред опразнената врата, само че той не съумя да я уцели. Тимът на Руди Гарсия опита да вдигне темпото, само че тъкмо тогава получи втори гол и негов създател още веднъж бе Жиру и още веднъж след удар с глава. Този път центрирането бе на Калабрия, а нападателят се оправи с опита на Рахмани да го пази и чудесно насочи топката.

Домакините не успяваха да стигнат до прецизен удар, а Милан продължаваше да основават положения. Малко преди почивката Райндерс имаше прелестен късмет да усили задатъка на " росонерите ". Той бе открит от Тео Ернандес в наказателното поле, само че стреля неопределено. Наполи отговори с удар на Распадори, който прати топката над вратата.

Руди Гарсия опита да промени нещо и направи тройна промяна на почивката. Елмас, Марио Руи и Рахмани напуснаха, а на тяхно място се появиха Йостигор, Оливера и Симеоне. За гостите пък влезе Лука Ромеро, който размени Пулишич най-вероятно заради травма на американеца.

В 50-ата минута обстановката на терена се промени след ослепителен гол на Политано. Той получи топката в наказателното поле, изпревари Пелегрино, финтира Тео Ернандес и с мощен удар прати топката в мрежата.

Тимът на Пиоли пропусна добра опция да си върне преднината от два гола. Хубав пробив на Леао приключи с опит за подаване, само че Тео Ернандес, Жиру и Ромеро не съумяха да насочат удар. Наполи обаче доминираше и съществено натисна противника. Ди Лоренцо излезе самичък против Менян и стреля, само че от дребен ъгъл и вратарят съумя да се оправи.

Малко по-късно Менян сбърка съществено, топката стигна до Кварацхелия на прелестна позиция, само че ударът му бе отклонен в последния миг от Томори и топката не се озова в мрежата. Английският защитник се намеси уверено и при идващото центриране. Последва фал на Ромеро против Жиелински пред наказателното поле. Зад топката застана Распадори и с прелестен удар около стената изравни резултата.

Хубав удар на Леао в 67-ата минута бе отразен от Мерет. Последва интервал на борба и нерви с по-малко положения. Гостите нямаха отговор на експанзията на противника, само че Наполи стартира да играе малко по-предпазливо, откакто изравни. Десет минути преди края Пиоли извади Леао и Жиру, който реагира яростно на промяната.

Минута преди края на постоянното време Натан получи втори жълт картон и бе изпъден. Малко по-късно Калабрия можеше да се трансформира в воин за " росонерите ". Топката стигна до него на далечната греда, само че ударът му с глава бе неакуратен. Пред другата врата Кварацхелия получи превъзходна опция да донесе успеха на Наполи, само че Менян отрази с крайник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР