Надпреварата в Маями навлиза в заключителната си фаза, като днес

...
Надпреварата в Маями навлиза в заключителната си фаза, като днес
Коментари Харесай

Програмата за сряда в Маями: Алкарас излиза срещу Фриц; Синер и Сабаленка също в действие

Надпреварата в Маями навлиза в заключителната си фаза, като през днешния ден ще разберем първите двама полуфиналисти от горната половина при мъжете, както и първите две полуфиналистки от долната част на схемата при дамите. Безспорно конфликтът, който приковава вниманието е този сред международния номер едно Карлос Алкарас и миналогодишния първенец от Индиън Уелс - Тейлър Фриц.

Досега Алкарас и Фриц в никакъв случай не са се срещали между тях и възможностите не наподобяват изключително положителни за представителя на домакините, защото младежът не е изгубил нито сет в последните си девет мача, само че десетият в света нееднократно е показвал, че обича огромната сцена и несъмнено може да направи срещата оспорвана, имайки цялата аудитория зад себе си.

Яник Синер пък е в гонене на своя четвърти следващ 1/2-финал през сезона и наподобява като безспорен любимец против непоставения Емил Руусувуори. Италианецът към този момент преодоля съвсем безпроблемно съпротивата на Андрей Рубльов и Григор Димитров, тъй че привидно не би трябвало да има проблеми със международния номер 54, който в никакъв случай не е достигал до толкоз напреднала фаза в " Мастърс " сериите, а също така и двете му предишни загуби в Маями са тъкмо от Синер.

При дамите, то Арина Сабаленка наподобява съвсем сигурна победителката в днешната си среща със Сорана Кърстя. Шампионката от Аустрелиън Оупън се показва на необикновено равнище в хода на надпреварата, като в предишния кръг взе реванш от Барбора Крейчикова за провалянето, което чехкинята ѝ нанесе в Дубай. Кърстя също е в страхотна форма, откакто в Индиън Уелс доближи до първия си четвъртфинал на равнище WTA 1000 от шест години насам, а в този момент дублира достижението си в Маями, но втората сложена наподобява в друга тенис категория по отношение на нея.

Другият женски мач ще опълчи Петра Квитова на Екатерина Александрова и несъмнено по-добрите шансове са на страната на двукратната шампионка от Уимбълдън, която играе страховит тенис през седмицата и към момента няма изгубен сет от началото на шампионата.

Програмата за Маями в сряда:

корт Stiadium (започват не преди 20:00 часа)

1. Арина Сабаленка - Сорана Кърстя

2. Яник Синер - Емил Руусувуори (не преди 22:00 часа)

3. Петра Квитова - Екатерина Александрова (не преди 02:00 часа)

4. Карлос Алкарас - Тейлър Фриц (не преди 03:30 часа)

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР