Имаме проблеми с част от платформите за стрийминг на съдържание,

...
Имаме проблеми с част от платформите за стрийминг на съдържание,
Коментари Харесай

Министърът на културата отчита проблем в част от стрийминг платформите в България

И маме проблеми с част от платформите за стрийминг на наличие, които работят в България, само че без превод на български език. Това съобщи служебният министър на културата Найден Тодоров пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на Съвет на Европейски Съюз по обучение, юноша, просвета и спорт.

Той означи, че е разисквано разпространяването на тези платформи в Европейски Съюз. Има хрумвания за смяна на европейските правила в тази област, да вземем за пример с въвеждането на условие част от приходите да бъдат насочвани за произвеждане на европейско наличие, в това число съобразено с районите на разпространяване, добави министърът.

По неговите думи главните провокации пред работещите в региона на културата са заканите, зародили с пандемията от Коронавирус и нуждата да се избегне повтаряне на негативните последици; войните в Европа и наоколо, които основават предизвикателство за културното завещание, както и развиването на изкуствения разсъдък (ИИ).

Навлизането на ИИ съставлява гражданска война, която ще промени метода и визията ни за живота, разяснява Тодоров. Трябва да бъдем извънредно деликатни за посоката на неговото развиване. ИИ е математика и не може да бъде нещо положително или неприятно, това зависи от нас. Хората в креативния бранш са обезпокоени от навлизането на ИИ и би трябвало да ги успокоим, добави министърът.

Той означи, че при развиването на ИИ се употребяват материали с авторско право и към този момент се стига до нарушавания на настоящото законодателство. Дезинформацията, която ни залива, е част от провалена просвета, добави Тодоров.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР