Наднорменото тегло и затлъстяването могат да доведат до редица здравословни

...
Наднорменото тегло и затлъстяването могат да доведат до редица здравословни
Коментари Харесай

9 съвета за успешна загуба на излишното тегло

Наднорменото тегло и затлъстяването могат да доведат до редица здравословни проблеми. Въпреки че са налични доста разнообразни диети, уравновесеният метод на живот и питателната диета са ключът към здравословен метод на живот и по-добър надзор на тежестта.

Хората могат да отслабнат и да поддържат тази загуба на тегло, като подхващат няколко постижими стъпки. Те включват следното:
Яжте разнородни, цветни, наситени с хранителни субстанции храни
Здравословните ястия и закуски би трябвало да образуват основата на човешката диета. Един елементарен метод да създадете проект за хранене е да се уверите, че всяко хранене се състои от 50 % плодове и зеленчуци, 25 % пълнозърнести храни и 25 % протеин. Общият банкет на фибри би трябвало да бъде 25-30 гр. всекидневно.

Следните храни са здравословни и постоянно богати на хранителни субстанции:
пресни плодове и зеленчуцирибабобови растенияядкисеменапълнозърнести храни, като кафяв ориз и овесени ядки
Храните, които би трябвало да избягвате да ядете, включват:
 храни с добавени масла, масло и захартлъсти червени или модифицирани месапечени изделиягеврецибял хлябпреработени храниВодете си дневник
Самонаблюдението е сериозен фактор за сполучливото намаляване. Хората могат да употребяват книжен дневник, мобилно приложение или специфичен уеб страница, с цел да записват всяка храна, която употребяват всеки ден. Те също могат да мерят напредъка си, като записват тежестта си на седмична база.

Тези, които могат да проследят триумфа си на дребни стъпки и да разпознават физическите промени, е доста по-вероятно да се придържат към режим за намаляване.
Редовно правете извършения
Редовните извършения са жизненоважни както за физическото, по този начин и за психическото здраве. Увеличаването на честотата на физическата интензивност по порядъчен и целеустремен метод, постоянно е от решаващо значение за сполучливото намаляване.

Един час умерено интензивна интензивност дневно, като да вземем за пример бързо вървене, е съвършен вид за придвижване.

Хората, които нормално не са физически дейни, би трябвало постепенно да усилват количеството извършения, които вършат, и последователно да усилват интензивността им. Този метод е най-устойчивият метод да се подсигурява, че постоянните извършения стават част от техния метод на живот.
Премахнете течните калории
Възможно е да приемате стотици калории дневно, като пиете подсладена със захар газирана вода, чай, сок или алкохол. Те са известни като „ празни калории “, тъй като обезпечават в допълнение енергийно наличие, без да оферират никакви хранителни изгоди.

Избягвайте да бъркате дехидратацията с глада. Човек постоянно може да задоволи възприятието на апетит сред плануваните часове за хранене с напитка вода.
Контролирайте порциите си
Яденето на прекалено много храна, даже нискокалорични зеленчуци, може да докара до наддаване на тегло.

Следователно хората би трябвало да заобикалят да правят оценка размера на порцията или да ядат храна непосредствено от пакета. По-добре е да употребявате мерителни чаши и управления за размера на сервирането. Отгатването води до надценяване и възможност от изяждане на порция, по-голяма от нужната.
Не се разсейвайте до момента в който ядете
Хората, които обръщат внимание на метода, по който се хранят, също се пробват да ядат по-бавно и да се любуват на храната си, като се концентрират върху усета. Продължителност на храненето от 20 минути разрешава на тялото да записва всички сигнали за задоволеност.

Важно е да се концентрирайте върху това да сте удовлетворени след хранене и да имате поради, че доста „ напълно естествени “ или нискомаслени храни не са безусловно здравословен избор.
Планирайте авансово
Зареждането на кухнята с подобаващи за диета храни и основаването на структурирани проекти за хранене, ще докара до по-значителна загуба на тегло.

Хората, които желаят да отслабнат здравословно, би трябвало да изчистят кухнята си от модифицирани или нездравословни храни и да се уверят, че имат на разположение съставки за приготвянето на елементарни, здравословни ястия. Това може да предотврати бързо, непланирано и повърхностно хранене.
Потърсете обществена поддръжка
Някои хора може да пожелаят да поканят другари или членове на фамилията да се причислят към тях, до момента в който други може да предпочетат да употребяват обществените медии, с цел да споделят своя прогрес.

Други способи за поддръжка могат да включват:
позитивна обществена мрежагрупово или самостоятелно консултиранегрупови тренировкипрограми за подкрепяне на чиновниците по време на работаБъдете положителни
Загубата на тегло е еволюционен развой и човек може да се почувства обезсърчен, в случай че килограмите не падат със скоростта, която е очаквал.

Някои дни ще бъдат по-трудни от други. Успешната стратегия за намаляване изисква от индивида да упорства и да не се отхвърля, когато самопромяната наподобява прекомерно сложна.

Важното е да запазите позитивна вероятност и да бъдете непрекъснати в работата за превъзмогване на бариерите пред сполучливото намаляване.
В умозаключение
Отслабването включва ангажираност към здравословен метод на живот, от който няма „ почивка “.

Независимо от съответните способи, които оказват помощ на човек да отслабне, хората, които осъзнават по какъв начин и какво ядат и вземат участие в ежедневна физическа интензивност или постоянни извършения, ще бъдат сполучливи както в загубата, по този начин и в задържането на наднорменото тегло.

Още забавни публикации можете да откриете в
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР